Installerte 5G-kommunikasjon på laksefabrikk 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Installerte 5G-kommunikasjon på laksefabrikk 

– Vi har levert et 5G-anlegg for innen- og utendørsdekning i laksefabrikken til SinkabergHansen på Rørvik. Installasjonen for innendørsdekningen er den første i sitt slag i industrien i Norge, sier adm. direktør Birgitte Engebretsen i Telenor Norge.

Sjømatselskapet SinkabergHansen har hovedkontor og fabrikk på Marøya

Eskil Laukvik, konsernleder fabrikk i SinkabergHansen forteller at laksefabrikken er en komplisert, høyteknologisk maskin med drøyt 100 ansatte.  

– Når produksjonen går normalt behandles i snitt to laks hvert sekund. Det er mer enn 7 000 fisk i timen. I tillegg til maskiner og nok datakraft, er kommunikasjonen mellom de ansatte et viktig verktøy. 5G-løsningen fra Telenor er et stort løft for både tale og datastrøm mellom avdelingene. 

– Vi ønsket bedre dekning i fabrikken. På taket er det installert en ny 5G-mast, slik at også innbyggerne i nærområdet får bedre mobilopplevelser. 

Engebretsen fremhever at industribygg som laksefabrikken til SinkabergHansen gir svært stor demping av mobilsignaler, slik at de sliter med å nå inn i lokalene.  

– Vi har fulgt strenge restriksjoner på hvor de aktive antennene kunne plasseres. Det er montert en ny 5G-basestasjon på taket, og seks mini-basestasjoner inne i bygget. 

Også ordfører Amund Hellesø i Nærøysund kommune var med på åpningen av anlegget. 

– Investeringene SinkabergHansen gjør i 5G får ringvirkninger for andre i kommunen. Spesielt på Rørvik der ny industri er i ferd med å etableres, og nye boliger skal bygges. 

Les mer om følgende emner: