Installerte privat 5G-nett

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Installerte privat 5G-nett

– Det private 5G-nettet vi har installert på Posten sitt nye lager i Drøbak gir full kontroll på data- og mobilkommunikasjonen. SIM-kort i alt oppkoblet utstyr sikrer svært høy ytelse, sier Jon Christian Hillestad, leder for bedriftsmarkedet i Telia Norge

I sitt nye lager i Drøbak har Posten installert et privat 5G-nett

– Dette er den sikreste formen for trådløs kommunikasjon. Nettet gir et helt annet nivå både på sikkerhet, mobilitet og ytelse enn eksempel Wifi.

– Lageret er også tilknyttet omverdenen med to separate fiberkabler. Dessuten er det montert en Starlink-antenne på taket, som kan overta om fibertilknytningen er nede. Starlink bruker lavbanesatellitter for å kommunisere ut fra en egen antenne.

– Dette er Norges råeste private 5G-nett. Det er i slike installasjoner denne teknologien virkelig gjør en forskjell. Vi blir inspirert av å arbeide med en kunde som Posten, som utfordrer oss og har ambisjoner om å bli enda mer digitale og trådløse.

CIO Arne Erik Berntzen i Posten sier at selskapet er opptatt av å bruke 5G-teknologi.

– Vi ville se om det var mulig å basere all datakommunikasjon på mobilnettet. 5G passer perfekt for denne type lager, fordi vi får dekningsutfordringer med WiFi. 5G gir sikker kommunikasjon både inne på lageret og utenfor.

– Vi er helt avhengige av å være påkoblet hele tiden. Nedetid er kostbart og stopper produksjonen. Denne løsningen sikrer oss på best mulig måte.

Les mer om følgende emner: