Instrumentspesialisten

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Instrumentspesialisten

– Teambygging og målrettet arbeid har gitt resultater. Sammen skal vi være lagspillere som til enhver tid forstår kundenes ønsker og behov, sier daglig leder Morten Fredriksen i Elma Instruments i Norge.

MARKEDSTILPASSET. - Med å tilby produkter markedet etterspør, skal vi være en attraktiv samarbeidspartner, sier daglig leder Morten Fredriksen i Elma Instruments

– For ni år siden var vi sju ansatte og omsatte for 22 millioner kroner. I fjor var dette økt til 15 ansatte, og en omsetning på rundt 90 millioner kroner.  

– Med å tilby produkter markedet etterspør, skal vi være en attraktiv samarbeidspartner. Strategien er å etablere langsiktige forhold til fornøyde kunder, som er alt fra små selskaper til store internasjonale konsern.  

– Hver dag gir vi faglige råd om eksempelvis hvordan å avdekke skjulte skader i det elektriske anlegget og fuktskader på bad. Vi deltar også i ISO- og NEK-komiteer, som blant annet arbeider med standarder.   

Komplett leverandør

Fredriksen forteller at hovedkontoret til Elma Instruments, som ble startet i 1969, ligger i Danmark. Med datterselskapene i Sverige og Norge har instrumentspesialisten drøyt 60 ansatte.  

– Vi har en solid markedsposisjon når det gjelder salg av instrumenter til elinstallatører, e-verk, nettselskaper og industri.  

– Da Elma Instruments kjøpte Finisterra i 2019, som har spesialisert seg på fuktinstrumenter mot byggmarkedet og industrien med pumper, dyser, manometre og temperatursensorer, ble vi en enda mer komplett leverandør.   

Dobbelt så stor plass

– Virksomheten i Norge har vokst så mye at vi trenger mer plass. Derfor utvider vi våre kontorlokaler i Oslo fra 420 til 850 m2, med plass til et større kalibrerings- og serviceverksted og en egen kursavdeling.  

– Her tilbyr vi eksempelvis kurs om NEK 405, måleteknikk, termografi­kamera, fuktinstrumenter, installasjonstestere og elbilladere. Dette er en kombinasjon av nettkurs og fysiske kurs.  

– Vi er også opptatt av god service. Eksempelvis at når kundene leverer instrumentene om morgenen, kalibrerer vi dem i løpet av dagen.  

100 millioner i 2022

Fredriksen trekker frem termografikameraer som et etterspurt produkt. 

– Dette er et nyttig verktøy for å finne skjulte feil og mangler i elektriske anlegg, bygg og offshoreinstallasjoner. Det er umulig å se gjennom veggen og oppdage feil som kuldebroer, mangelfull isolasjon og dårlige elektriske koblinger. En eltakst uten termografikamera er som å lete etter feil i blinde. 

– Til tross for to år med koronapandemi har vi klart oss bra. Her har de ansatte virkelig stått på, fastslår Fredriksen, som sier målsettingen i år er å passere en omsetning på 100 millioner kroner. 

Les mer om følgende emner: