Ja til Fornebubanen, nei til mer penger

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Ja til Fornebubanen, nei til mer penger

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård vil ikke øke staten sitt pengebidrag til Fornebubanen, skriver tu.no.

På Fornebubanen mellom Majorstuen i Oslo og Fornebu i Bærum skal blant annet Fornebuporten stasjon bygges Illustrasjon: Zaha Hadid Architects, A-Lab og Nightnurse Images

Til tross for milliardsprekk håper han prosjektet kan ferdigstilles. Samtidig vil ikke regjeringen bidra med mer penger ut over den allerede innvilgede støtten på 66 prosent. 

Ønsket fra SV og Arbeiderpartiet i Oslo om økt støtte blir dermed avvist. Partiene peker på Hurdalserklæringen, der regjeringen sier at de vil tilby kommunene å øke det statlige bidraget til 70 prosent i prosjekter som er finansiert 66/34.

Samferdselsministeren sitt svar på dette er at staten allerede bidrar tungt, og at målsettingen om 70 prosent er en ambisjon som ikke vil nås med det første. Han gjentar også regjeringen sin argumentasjon om å prioritere samfunnssikkerhet og beredskap, og frykt for å overopphete økonomien.

Nygård påpeker også at staten allerede har økt sitt bidrag fra 50 til 66 prosent, og at Oslo og Viken må ta den endelige beslutningen.

Les mer om følgende emner: