Kan bli bråstopp for Fornebubanen

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Kan bli bråstopp for Fornebubanen

Etter den siste kostnadsoverskridelsen på fem milliarder kroner vil Fremskrittspartiet i Oslo skrote Fornebubanen, skriver Nettavisen. De får støtte i bystyret av Folkets parti (FNB).

På Fornebubanen mellom Majorstuen i Oslo og Fornebu i Bærum skal blant annet Fornebuporten stasjon bygges Illustrasjon: Zaha Hadid Architects, A-Lab og Nightnurse Images

Signaler om at også Arbeiderpartiet er i tenkeboksen, bidrar til ytterligere usikkerhet rundt prosjektet. Byrådsleder Raymond Johansen skal være blant AP-toppene som vurderer en stopp for Fornebubanen.

Ifølge Nettavisen arbeider politikerne intenst med å skaffe mer penger. Blant annet er Obos, som er en av de største grunneierne og utbyggerne på Fornebu, villig til å gå inn med ytterligere 300 millioner kroner. Forutsetningen er at alle de planlagte stasjonene på Fornebu blir realisert.

Totalregningen for strekningen Majorstua-Fornebu er på 26,4 milliarder kroner. Hittil er det inngått kontrakter for 2,9 milliarder kroner. Byggearbeidene, som startet i 2020, skal være ferdig i 2029.  

Les mer om følgende emner: