Kårer Norges hyggeligste håndverker  

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Kårer Norges hyggeligste håndverker  

– For sjuende året på rad skal vi kåre Norges hyggeligste håndverker. Landet er fullt av hyggelige fagfolk med mye kunnskap. De fortjener all den positive oppmerksomheten de kan få, sier Håvard Bungum, sponsor og jurymedlem i Norges Hyggeligste Håndverker.

- Vi skal styrke omdømmet til byggebransjen, sier prosjektleder Benjamin Husstad-Nedberg (t.v.) i Norges Hyggeligste Håndverker og markedssjef Sven Arild Bransdal i El-Proffen

– Vi skal også kåre vinnere i kategoriene snekker, tømrer, rørlegger, elektriker, maler, murer, lærling og åpen klasse. I fjor kom det mer enn 3 000 nominasjoner og 200 000 stemmer. Vi forventer minst like mye i år.    

Prosjektleder Benjamin Husstad-Nedberg i Norges Hyggeligste Håndverker fremhever at de setter søkelyset på positive historier, og løfter frem gode rollemodeller.   

– Sammen skal vi styrke omdømmet til bransjen, og bidra til økt rekruttering. Ifølge en SSB-undersøkelse fra januar 2021, vil Norge i 2030 mangle 70 000 fagarbeidere. Mange av disse er håndverkere.  

– 23. september skal tidligere statsminister Erna Solberg overrekke prisen til vinneren.  

Markedssjef Sven Arild Bransdal i El-Proffen fastslår at det er stor mangel på elektrikere.  

– Vi samarbeider med Norges Hyggeligste Håndverker både for å øke kvaliteten på håndverksarbeidet, få fart på rekrutteringen og bidra til å løfte bransjen. Håndverkere arbeider ute i vær og vind for bokstavelig talt å bygge landet. De fortjener å være stolte over yrket sitt, og bli anerkjent for jobben de gjør. 

– Vi er avhengige av å få nye talenter inn i bransjen, og samtidig beholde dyktige elektrikere. Den positive oppmerksomheten rundt kåringen kan bidra til at flere vil bli håndverkere. Jeg tror også dette vil skape større entusiasme, både internt i bransjen og hos folket, som vil bidra til å gi yrkesstolthet. 

Les mer om følgende emner: