Kjøper automatiseringsselskap

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Kjøper automatiseringsselskap

Med oppkjøpet av automatiseringsselskapet SRO Gruppen passerer det svenske smart buildings-konsernet Nordomatic 100 ansatte i Norge. Samtidig runder omsetningen i Skandinavia 1 milliard kroner og 500 ansatte.

Med kjøpet av SRO øker Nordomatic i Norge antall ansatte til drøyt 100 og en omsetning på mer enn 200 millioner kroner

– Det norske markedet er modent, og langt fremme med klimasmarte investeringer i bygg. Vi skal ikke vokse kun for å vokse. Blant annet med å bruke teknologier og løsninger på tvers av landene skal vi skape fordeler og verdier for kundene, sier visekonsernsjef Toke Juul i Nordomatic.

Sammen med den norske Nordomatic-ledelsen har han undersøkt mulighetene til å ta samme posisjon i Norge som konsernet har i Sverige og Danmark.

– 1. juli i år ble SRO Gruppen en del av Nordomatic-konsernet. Fra 25 ansatte, som i hovedsak kom fra oppkjøpet av SD-Consult i 2017, gjør konsernet et byks i det norske markedet. Selskapet har nå 100 ansatte og en omsetning på mer enn 200 millioner kroner.

Samlokalisering

Også SRO Gruppen har vokst gjennom oppkjøp, senest med Celsius Teknikk i Bergen.

– Det var naturlig for oss å bli en del av Nordomatic. At de har store markedsandeler i Sverige og Danmark, gir forutsetninger for å vokse videre i Norge. Nordomatic har et stort Cloud-miljø med en rekke applikasjoner våre kunder vil dra nytte av, sier adm. direktør Ståle Syversen i SRO Gruppen.

– Etter hvert er det naturlig med en samlokalisering i Oslo. SRO Gruppen har også kontorer i Bergen og Moss. Samtidig åpner Nordomatic kontor i Kristiansand.

Juul forteller at med strategien «European Impact Leader 2025» har selskapet også planer om å satse i andre europeiske land.

Les mer om følgende emner: