Kjøper elvarebiler med Nelfo-avtale

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Kjøper elvarebiler med Nelfo-avtale

– Bilavtalen med Nelfo omfatter også vår nye elvarebil Proace Electric, som ble lansert i fjor høst. Den er i daglig bruk hos flere Nelfo-bedrifter, sier fleet specialist Christian Riisnes i Toyota Norge.

Elvarebil fra Toyota

Helelektrisk transport. Proace Electric er Toyota sin første helelektriske varebil Foto: Toyota

– Fjorårssalget, inkludert elbilen, ble større enn forventet. Til tross for korona­pandemien kjøpte elinstallatørene 2 437 biler.  

– Proace Electric er populær. Markedet har ventet på en slik bil. Vi får også gode tilbakemeldinger fra brukerne. Med et batteri på 75 kW, som gir en rekkevidde på 340 km, har den mye lenger rekkevidde enn modellene den konkurrerer med. Dette dekker det daglige behovet til elektrikerne.  

– Elvarebilen er en behagelig overgang fra de dieseldrevne varebilene, som bråker. I elvarebilen er det uproblematisk å høre på radio og snakke i mobilen.  

Proace Electric er Toyota sin første helelektriske varebil
Foto: Toyota Haugesund
Firehjulstrekk

– Til høsten kommer også en elektrisk modell av Proace City, med både 2WD og 4WD. Begge blir med i Nelfo-avtalen. Her får også elektrikere som daglig kjører på fjellveier en elvarebilløsning.  

– Nelfo-avtalen gjelder ikke kun gunstig pris ved kjøp. Vi garanterer også ekspress-service, det vil si at verkstedet utfører ordinær service på én time. Her arbeider to mekanikere sammen på bilen ut fra nøye beskrevne rutiner.  

– Vi er bevisste på at å ha biler på verksted er tapt inntekt for kundene. Med ekspress-service slipper de leiebil, flytting av verktøy og faren for å glemme viktig verktøy i leiebilen.  

– Hva med Nelfo-bedrifter som leaser varebilene? 

– De får blant annet tilgang til Toyota sitt finansieringstilbud.  

Populært medlemstilbud

Amila Sehic, medlemsansvarlig og controller i Nelfo, forteller at bilavtalen er populær og mye brukt av medlemsbedriftene.  

– Den er spesielt gunstig for små bedrifter. Dette er en stordriftsavtale, som de ellers aldri hadde fått på et slikt nivå. 

– Vi er meget fornøyde med at medlems­bedriftene kan kjøpe elvarebiler. Det er gledelig at Toyota også satser på slike kjøretøy.  

– Mange Nelfo-bedrifter vil kjøre grønt. Bransjen er på en grønn bølge. Elvarebiler er viktige i arbeidet med å skape økt bære­kraft. Det er spesielt populært med elbil i Oslo-området, der det er lave bom­pengesatser og billigere parkering. Heldigvis er det fortsatt gode støtte­ordninger for dem som satser på elvarebil.  

6,1 m 3. Proace Electric har et lasterom på 6,1 m3 
Foto: Toyota 
Time-service er gull verdt

– Medlems­bedriftene setter også stor pris på ekspress-servicen til Toyota. Den sparer dem for mye tid og penger. Det er gull verdt. Avtalen gir også fordeler ved kjøp av Lexus.  

– Dette er en god avtale for medlemsbedriftene. De må huske å si fra at de er Nelfo-medlem når de kontakter en Toyota-forhandler eller et -verksted, sier Sehic, som minner om at Enova gir støtte til kjøp av elvarebiler. 

– Bilforhandleren kan også søke om støtte for Nelfo-bedrifter som kjøper slike biler. 

Les mer om følgende emner: