Kjøper Vestlandets største elektrokonsern 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Kjøper Vestlandets største elektrokonsern 

Med kjøpet av Thunestvedt-konsernet i Bergen, som har 380 ansatte og en omsetning på rundt 600 millioner kroner, blir Bravida Norge den største aktøren på elektromarkedet i Vestland.

Adm. direktør Tore Bakke (t.v.) i Bravida Norge og storkundeansvarlig Magnus Thunestvedt i Thunestvedt-konsernet gratulerer hverandre med oppkjøpet Foto: Bravida Norge

Thunestvedt-konsernet omfatter Magnus M. Thunestvedt, Pettersson & Gjellesvik, Sæterdal Elektro og Vangen Elektriske. Selskapene tilbyr service- og prosjektoppdrag til både private og offentlige virksomheter. Rundt 60 prosent av omsetningen er service- og ettermarkedsleveranser. 

Svak lønnsomhet 

– Oppkjøpet styrker vår posisjon på elektroservice betydelig. De siste årene har Thunestvedt-konsernet hatt svak lønnsomhet, hovedsakelig på grunn av tap på prosjekter som nå er avsluttet. Det er satt i gang kostnadseffektiviserende tiltak. Lønnsomhet er et prioritert område for alle våre avdelinger, sier adm. direktør Tore Bakke i Bravida Norge.  

– Med vår forretningsmodell, styrket markedsposisjon, nøye prosjektutvelgelse og å ta godt vare på de ansatte skal vi sikre en god utvikling for virksomheten.  

Skal snu konsernet i riktig retning 

Styreleder Gunnar Utskot i Magnus M. Thunestvedt fastslår at det er en riktig avgjørelse at Bravida tar over virksomheten for å akselerere prosessen for å snu konsernet i riktig retning.  

– Vi har hatt en god dialog, og er fornøyd med avtalen som er bra for konsernet totalt sett. 

Oppkjøpet krever godkjenning fra Konkurransetilsynet. 

Les mer om følgende emner: