Kjøper vindparker

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Kjøper vindparker

Eviny har kjøpt vindkraftparkene på Guleslettene og Tellenes på vestkysten av Norge av investeringsselskapet BlackRock for 537,5 millioner euro.

Guleslettene vindkraftverk i Bremanger og Kinn består av 47 turbiner

Dette øker satsingen til Eviny på fornybar energi med nærmere 20 prosent, fra 7,7 til 9 TWh.

– Dette er vårt første steg mot å bli en industriell produsent av vindkraft. Kjøpet er en strategisk og langsiktig beslutning i tråd med våre vekstambisjoner. Det passer godt sammen med vår vannkraftproduksjon, sier konsernsjef Ragnhild Janbu Fresvik i Eviny.

– Norge og Vestlandet har et sterkt behov for å bygge ut fornybar energi for å kutte utslipp for å nå klimamålene, og sikre nok fornybar energi til konkurransedyktige priser. Dette er en forutsetning for omstilling og utvikling av grønne næringer og arbeidsplasser.

Guleslettene vindkraftverk, som ligger i kommunene Bremanger og Kinn, består av 47 turbiner med en samlet installert effekt på 197 MW. Anlegget produserer årlig rundt 700 GWh.

Tellenes vindkraftverk ligger i rogalandskommunene Lund og Sokndal. Her er det 50 turbiner med en samlet installert effekt på 168 MW, og en årlig produksjon på 520 GWh. De to vindparkene dekker det årlige strømforbruket til rundt 75 000 husholdninger.

Les mer om følgende emner: