Kobler roboter til mobilnettet 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Kobler roboter til mobilnettet 

Det danske robotselskapet MiR og Telenor har utviklet en løsning, der roboter kommuniserer via private 4G-tilkoblinger i stedet for WiFi.

Koblet til et privat 4G-nettverk har Mir-roboter transportert paller

Her blir kommunikasjonen sendt gjennom en sikret datatunnel, som er adskilt fra selskapet sin øvrige trafikk. Løsningen er utviklet og testet hos et transportselskap, der MiR1350-roboter koblet til et privat 4G-nettverk transporterte paller med gode resultater. 

– Interessen for slike mobilnettforbindelser er økende. Foreløpig er ikke 5G fullt utviklet for å realisere potensialet i en produksjon basert på Tingenes Internett og prinsippene i en Industri 4.0-produksjon. 4G kan enkelt integreres i våre roboter. Dette øker ytelsen og minimerer risikoen for at robotene mister forbindelsen. Mange kunder har spurt etter denne løsningen, sier adm. direktør Søren E. Nielsen i MiR. 

Forretningsdirektør Mikkel Kruse i Telenor forteller at selskapet har etablert private nettverk som et forretningsområde.  

– Partnerskapet med Mir er det første konkrete initiativet i denne satsingen. Med private nettverk får kundene en sikrere og mer stabil forbindelse med minimal responstid som er lett tilgjengelig. I løpet av få år har samarbeidet med MiR potensial til å utvikle seg til et veksteventyr. 

Les mer om følgende emner: