Kutter transportutslippet med 70 prosent

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Kutter transportutslippet med 70 prosent

På Arendalsuka fikk Ahlsell-butikken i Arendal besøk av justis- og beredskapsminister Monica Mæland og lokale politikere.

I år skal Ahlsell kutte transportutslippene på sine kundeleveranser med 70 prosent

Bakgrunnen er at grossisten skal kutte 70 prosent av transportutslippene på vareleveransene til kundene. Besøket resulterte i en dialog om bærekraft og utslippskutt i transportnæringen.

– Vi skal være bransjens mest bærekraftige på vareleveranser. Derfor flytter vi disse og butikkpåfyll over på tog, elektriske kjøretøy og lastebiler som går på biogass. Ved utgangen av 2021 skal vårt transportutslipp være redusert med 7O prosent, sier Elisa Gasperini, sjef for bærekraft og samfunnsansvar i Ahlsell.

– På møtet ba vi politikerne om en tøffere avgiftspolitikk, der inntektene kan brukes til å bygge ladestasjoner og biogassanlegg, og støtte innkjøp av tyngre kjøretøy som går på elektrisitet og biogass. – Vi utfordret også politikerne på at det offentlige i enda større grad må vektlegge bærekraft i anbud. Offentlige kunder skal kreve dokumentasjon fra leverandørene på at de faktisk leverer grønt i henhold til anbudskrav

Les mer om følgende emner: