Kvinnemarkering på Eliaden 2024 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Kvinnemarkering på Eliaden 2024 

– Vi anslår at det er rundt 1 000 kvinnelige elektrofagfolk i Norge. Bransjen trenger flere. Med tanke på at økt mangfold også vil bidra til å skape en sterkere næring, arbeider vi for å rekruttere flere kvinner. I forbindelse med kvinnedagen på Eliaden i år dekker vi reisen for 70 jenter som tar elektro Vg1 og Vg2 for å delta på seminaret. Disse kommer fra skoler over hele landet, sier Svein Harald Larsen, fagsjef utdanning i NHO Elektro.

Som i 2022 er Montørjentene på plass for å fortelle om hvordan de arbeider for å rekruttere flere kvinner til elektrobransjen Foto: Sørlie Media

– Kvinnenettverkene gjør en kjempejobb for å rekruttere og beholde kvinner i elektrobransjen. Derfor er det gledelig at fire elektrojenter i Nord-Norge har tatt initiativ til å starte enda en slik gruppe. De har også fått 300 000 kroner i støtte fra Elbus.  

– På Eliaden i 2022 hadde «Montørjentene» stand. Kvinnenettverket som dekker Vestland fylke er aktive med å synliggjøre seg i sosiale medier. Dette bidrar til å øke interessen blant jenter til å ta elektroutdanning. I år er de tilbake for å fortelle om virksomheten sin. Kvinnedagen, et eget seminar om mangfoldledelse og Montørjentene setter et ekstra søkelys på kvinner i elektrobransjen på Eliaden i år. 

NM-markering

Larsen forteller at tidligere i år ble Thomas Christensen fra El Team Nord i Bodø norgesmester i elektrikerfaget, mens Ruben Åsheim fra Bravida i Bergen ble beste telekommunikasjonsmontør. 

– Dette skal vi markere på Eliaden. Her blir det både intervjuer med vinnerne, og presentasjon av selskapene som bidro med materiell til konkurransen. Dessuten skal Christensen og Åsheim repetere noen av installasjonene de utførte på NM. Vi regner med at mange besøkende kommer for å se dem i aksjon. 

Les mer om følgende emner: