Lader bil og båt på Austevoll 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Lader bil og båt på Austevoll 

På Storebø Maritim har Plug åpnet det raskeste ladeanlegget i Austevoll kommune. Her kan både elbiler og -båter lade på inntil 250 kW. Installasjonen har fire ladestolper for biler, og to for båter. Vestland fylkeskommune støtter prosjektet med 1 million kroner.

På Storebø Brygge Gjestehavn i Austevoll kommune kan både elbiler og -båter lade på inntil 250 kW

– Mangel på ladere er den største barrieren for at folk ikke kjøper elbåt. Vi er i gang med å bygge et nettverk av hastighetsladere i flere av nabokommunene, sier Bjørn Hønsi Følling, leder for maritim lading i Plug, som er eid av Eviny. 

– Det er en økende interesse for å kjøpe elbåter, som ikke kun gjelder fritidsbåter. Austevoll har en del næringsfartøy i tilknytning til fiske og havbruk. Disse kan bli elektriske, med behov for lading året rundt. 

Lerøy Sjøtroll på Austevoll, som har flere hybride servicebåter, har planer om å bruke elbåter. 

– Vi ønsker å bruke slike til personelltrafikk ut til anleggene våre. I løpet av 2023 håper vi å ha den første på sjøen, sier fungerende daglig leder Morten E. Fjæreide i Lerøy Sjøtroll. 

Mer attraktivt område  

Storebø Maritim eier havneanlegget, inkludert Storebø Brygge Gjestehavn, der de nye laderne er montert. Daglig leder Bente Stangeland mener det er viktig å være med på den grønne omstillingen som skjer med fritids- og servicebåter i blant annet havbruk. 

– Ladetilbudet vil tiltrekke seg flere brukere av området, samtidig som vi kan tilby bærekraftige løsninger. Jeg er glad for at Plug valgte oss som samarbeidspartner. 

Les mer om følgende emner: