Lader elbiler med solenergi

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Lader elbiler med solenergi

– I løpet av første halvår i 2023 kommer vi med en løsning for å lade elbiler med solenergi. Dette er et stort steg i riktig retning for en grønnere fremtid, sier CEO Jonas Helmikstøl i Easee.

- Muligheten til å lade elbiler med solenergi er et stort steg i riktig retning for en grønnere fremtid, sier CEO Jonas Helmikstøl i Easee

– Med mer enn 500 000 installerte ladere er vi en av de største aktørene på lading og smart strømsparing i Europa. 1 milliard kWh er gått gjennom våre produkter. Dette tilsvarer energien som trengs for å kjøre 260 ganger frem og tilbake til månen, eller 5 000 ganger rundt jorden med en elbil. Med dagens energiutfordringer med både tilgjengelighet og pris, er det ekstra viktig å satse på bærekraftige løsninger. 

Heier på grønne kunder 

Product manager Magnar Gya i Easee fastslår at sol er en viktig del av fremtidens energimiks.  

– Vi heier på kunder som lader smart, og tenker grønt i hverdagen. I Europa er det installert 165 GW solenergi. Ifølge SolarPower Europe er dette forventet å doble seg i 2030. Prisnivået og sårbarheten i energimarkedet i Europa gjør at folk søker trygghet, forutsigbarhet og smartere energiløsninger. 

– Tall fra NVE viser at det per august i år var koblet 12 500 solcelleanlegg på strømnettet i Norge. Innen 2030 spår eksperter at en av fire nordmenn har solceller hjemme. 

– Våre kunder er bevisste på hva de kjøper, og hvordan fremtiden skal bli. Vi skal levere produkter som bidrar til å forme fremtidens strømnett. 

Les mer om følgende emner: