Lading uten kabel

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Lading uten kabel

Posten blir en av eierne i svenske Elonroad, som utvikler teknologi for å lade el-kjøretøy under kjøring eller på en egenutviklet matte når de er parkert.

Elonroad satser på kabelfri lading av el-kjøretøy Foto: Elonroad

Førstnevnte skal også starte et pilotprosjekt i Trondheim, der el-kjøretøyene lades uten ladekabel. 

Elonroad har utviklet teknikk for elektriske bilveier, basert på en ladeskinne som lader el-kjøretøy både under kjøring og parkering. Nå starter selskapet neste fase i kommersialiseringen av løsningen.  

Elonroad driver et prosjekt for svenske Trafikverket i Lund i Sverige. Her blir teknikken testet på en strekning for bussene i byen. Selskapet starter også to nye pilotprosjekter med Bring om utvikling av stasjonære ladeløsninger i Norge og Sverige. 

– Vår visjon er å være en muliggjører for klimaeffektiv transport. Med nye eiere får vi muligheten til å rulle ut løsningene på nye steder i Sverige. Gradvis skal vi også inn på flere markeder, sier adm. direktør Karin Ebbinghaus i Elonroad. 

Andre selskaper som går inn på eiersiden er Almi Invest Greentech og EU sitt risikokapitalfond EIT Urban Mobility. Pengene skal brukes til å sertifisere teknikken, og gjøre selskapet klar for kommersiell utrulling. I 2025 er målsettingen å bruke teknologien til alle typer elektriske kjøretøy. 

Les mer om følgende emner: