Lærlinger tok de første spadetakene 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Lærlinger tok de første spadetakene 

I Stavanger utvikler Smedvig Eiendom et regionalt kunnskaps- og utviklingssentrum for bygg- og anleggsbransjen i Rogaland.

STARTET BYGGINGEN. Lærling Marion Gausel (t.v.) i Bravida og trainee Christina Gundersen og lærling Andrè Eikeland i Kruse Smith tok de første spadetakene i byggingen av ARK i Stavanger Foto: Svart på Kvitt/Alf Bergin

Under paraplyen Site 4016 ønsker selskapet å legge til rette for et samarbeid som styrker både enkelt­bedrifter og felles­skapet. 

– Siden bransjen trenger flere unge som velger bygg- og anlegg som yrkesvei, var det naturlig, og i tråd med målsettingene for Site 4016, at lærlinger tok de første spadetakene for det første bygget, sier eiendomsdirektør Jostein Kalsheim i Smedvig Eiendom. 

– Vi resirkulerer en gammel offentlig fyllplass og et eldre industriområde til en fremtidsrettet arena for bygg- og anleggsbransjen. Her skal vi ta tak i utfordringene næringen møter, blant annet når det gjelder rekruttering og klima og miljø.  

Trives som lærlinger

Med solide spadetak markerte lærlingene Marion Gausel i Bravida og Andrè Eikeland og trainee Christina Gundersen i Kruse Smith igangsettelsen av det første bygget på området, som har fått navnet ARK.  

Gausel og Eikeland har begge vært lærlinger i et halvt år. De er meget godt fornøyde med valget de har gjort. 

– Jeg trives utrolig godt i Bravida. Jeg får arbeide mye selvstendig. Det gjør at jeg får testet egne kunnskaper. Dessuten er det gøy å komme ut og rundt. Jeg har vært både på sykehuset og flyplassen. Det eneste jeg savner er flere jenter, sier Gausel. 

Også Eikeland trives. 

– Det er et godt arbeidsmiljø og mange kule oppgaver. Det beste med å være lærling er at jeg kommer tidlig ut i jobb, og får arbeide sammen med mange fine folk. Jeg anbefaler flere å gå i lære i bygg- og anlegg. 

Roser initiativ

Regiondirektør Skjalg Lund i Kruse Smith roser Smedvig Eiendom for initiativet til å etablere Site 4016.  

– Jeg håper at konkurrenter og rådgivere tar del i klyngesamarbeidet, og bidrar til en positiv utvikling av bransjen i Rogaland. Vi gleder oss til å komme i gang med byggingen, sier Lund, som forteller at Kruse Smith skal flytte inn i nybygget. 

Regiondirektør Trond-Lauritz Larsen i Bravida forteller at også de skal flytte inn i bygget når det blir ferdig senhøstes i 2023. 

– Her skal vi installere et flott teknisk anlegg alle brukerne får glede av. 

Les mer om følgende emner: