Lærlinger tok de første spadetakene

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Lærlinger tok de første spadetakene

I Stavanger utvikler Smedvig Eiendom et regionalt kunnskaps- og utviklingssentrum for bygg- og anleggsbransjen i Rogaland.

Lærling Marion Gausel (t.v.) i Bravida og trainee Christina Gundersen og lærling Andrè Eikeland i Kruse Smith tok de første spadetakene i byggingen av ARK i Stavanger Foto: Svart på Kvitt/Alf Bergin

Under paraplyen Site 4016 ønsker selskapet å legge til rette for et samarbeid som styrker både enkeltbedrifter og fellesskapet. Siden bransjen trenger flere unge som velger bygg- og anlegg som yrkesvei, var det naturlig, og i tråd med målene for Site 4016, at lærlinger tok de første spadetakene for det første bygget.

– Vi resirkulerer en gammel offentlig fyllplass og et eldre industriområde til en fremtidsrettet arena for bygg og anlegg. Her skal vi ta tak i utfordringene bransjen møter, blant annet når det gjelder rekruttering og klima og miljø, sier eiendomsdirektør Jostein Kalsheim i Smedvig Eiendom.

Trives som lærling

Med solide spadetak markerte lærlingene Marion Gausel og Andrè Eikeland og trainee Christina Gundersen igangsettelsen av det første bygget på området, som har fått navnet ARK. Gausel og Eikeland som arbeider i henholdsvis Bravida og Kruse Smith, har begge lagt et halvt år av læretiden bak seg. De er meget godt fornøyde med valget de har gjort.

– Jeg trives utrolig godt i Bravida. Jeg får arbeide mye selvstendig. Det gjør at jeg får testet egne kunnskaper. Dessuten er det gøy å komme ut og rundt. Jeg har vært både på sykehuset og flyplassen. Det eneste jeg savner er flere jenter, sier Gausel.

Også Eikeland trives.

– Det er et godt arbeidsmiljø og mange kule oppgaver. Det beste med å være lærling er at jeg kommer tidlig ut i jobb og får arbeide sammen med mange fine folk. Jeg anbefaler flere å gå i lære i bygg- og anlegg.

Roser initiativet

Regiondirektør Skjalg Lund i Kruse Smith roser Smedvig Eiendom for initiativet til å etablere Site 4016.

– Jeg håper at konkurrenter og rådgivere tar del i klyngesamarbeidet, og bidrar til en positiv utvikling av bransjen i regionen. Vi gleder oss til å komme i gang med byggingen, sier Lund, som forteller at Kruse Smith skal flytte inn i nybygget.

Regiondirektør Trond-Lauritz Larsen i Bravida forteller at også de skal flytte inn når bygget blir ferdig senhøstes i 2023.- Dessuten skal vi installere et flott teknisk anlegg brukerne får glede av.

Les mer om følgende emner: