LED kan tilpasses det meste 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

LED kan tilpasses det meste 

– LED-stripene fra Clearlighting tåler tøffe miljøer. Disse har vi solgt på det norske markedet i mange år, sier markedsdirektør Kitty Marie Folsland i Nortronic.

– Det kinesiske selskapet utvikler nye modeller for bruk i stadig nye miljøer. De er alltid på når vi kommer med ønsker, samtidig som de er flinke til å se muligheter og potensial.  

– De nyeste modellene tåler blant annet fukt, salt, klor, vaskemidler, UV-stråling og varme. En modell kan også brukes i EX-områder. Stripene passer eksempelvis innendørs, i hager, parker, bassengområder, badstuer og gruver. Blant annet er de i bruk på Sørenga sjøbad i Oslo. I de siste årene har det vært mye teknologiutvikling på dette området.   

Lengre tilkoblingslengder.

– Hva er de viktigste tilpasningene som gjør stripene så robuste?  

– Eksempelvis har de fire ganger så mye kobber som den opprinnelige versjonen. Dette åpner for lengre tilkoblingslengder.  

– At det trengs færre drivere gjør de spesielt aktuelle til fasadebelysning. Clearlighting har også flere patenterte detaljer som skiller LED-stripene deres fra tilsvarende produkter på markedet. 

– Den nyeste modellen, som blir lansert neste år, kan bøyes i alle retninger. Dermed er det ikke nødvendig med en variant for hver retning stripen må bøyes.  

Linseteknologi.

– Teknologiutviklingen går videre. Det kommer stadig nye modeller i ulike størrelser og profiler. Vi har også sett en prototyp på en modell med linseteknologi for fasadebelysning. 

DEKORATIVT. LED-striper brukt som veranda-/hagebelysning
Foto: Tomasz Majewski 

Les mer om følgende emner: