Lyser opp Grieghallen 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Lyser opp Grieghallen 

I Grieghallen i Bergen er det installert ny belysning fra Signify som kombinerer estetikk, energi­effektivitet og funksjon til glede for 400 000 besøkende hvert år.

SOLLYSIMITERENDE “TAKVINDU”. I Gjendine-rommet er NatureConnect-løsningen installert. Den har et visuelt uttrykk som et takvindu, som kan imitere sollyset sin naturlige døgnrytme

I løpet av de siste sju årene har konserthuset på 25 000 m2 byttet «gammel» energikrevende belysning med LED. De siste rommene som er oppgradert er Klokkeklang/Småtroll og Gjendine. 

– I vår forretningsstrategi er forankring av bærekraft i både store og små valg et bærende element. Sammen med Signify og LOS Elektro har vi installert energieffektiv belysning, som samtidig forbedrer det visuelle og funksjonelle aspektet i våre mangfoldige rom, sier salgs- og markedssjef Lisbeth Hofstad i Grieghallen. 

Sollysimiterende “takvindu»

– I konserthuset er det montert både kablede løsninger med Dynalite-styring, og trådløs styring med Interact Pro, sier salgssjef Annica Falk i Signify.  

– Vår LED-teknologi og 3D-printede armaturer oppfyller både kravet til energieffektivisering, og et moderne visuelt uttrykk. Vi har levert mer enn 100 3D-printede armaturer. Dette gjelder også tre NatureConnect-løsninger med en energibesparelse på 7,92 kW pr time, pluss det som kommer fra styringen. 

– I Gjendine, som opprinnelig var et tilfluktsrom, var belysningen utfordrende. Rommet hadde ikke dagslys, og virket mørkt og ikke innbydende til møter. Her er NatureConnect installert. Løsningen har et visuelt uttrykk som et takvindu, som kan imitere sollyset sin naturlige døgnrytme. 

– Muligheten til å etterligne dagslys kan øke energinivået til brukerne, og gi en opplevelse av at rommet er synkronisert med naturen. Naturlig lys har stor innvirkning på produktiviteten. Det forbedrer kreativitet, humør og årvåkenhet, reduserer stress og bidrar til bedre søvn. 

Avdelingsleder Fredrik Dale Urke i LOS Elektro og salgs- og markedssjef Lisbeth Hofstad i Grieghallen gleder seg over ny belysning i konserthuset

Halverte energiforbruket

Avdelingsleder Fredrik Dale Urke i LOS Elektro er stolt over å ha hjulpet Grieghallen med å transformere rom til multifunksjonelle og visuelt tiltalende områder, som også oppfyller krav til energieffektivisering. 

– Eksempelvis er energiforbruket til belysningen i foajeen halvert. 

Les mer om følgende emner: