Lysinstallasjon skal skape TILLIT 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Lysinstallasjon skal skape TILLIT 

På Økernsenteret har Oslo Kommunes kunstsamling åpnet lysinstallasjonen TILLIT av kunstneren Lars Ø. Ramberg. I vinduer over ni etasjer er det montert lys, som til sammen danner ordet TILLIT.

Lysinstallasjonen TILLIT skal bidra til å etablere og integrere kunstnerisk kompetanse i byplanleggingen på Økern i Oslo

Lyspanelene er levert av Signify.  

Det er kun brukt helt enkle lyspaneler på 60×60 cm med hvitt lys. Verket utforsker identiteten til området som del av en betydelig byutviklingsprosess i området. Målsettingen er å etablere og integrere kunstnerisk kompetanse i byplanleggingen. Ramberg har sett det som sin oppgave å bygge tillit på Økern. 

– Vi gleder oss over å støtte kunst og kultur i Norge. Dette er en fin måte å vise at det kan skapes kunstverk med enkle løsninger. Dessuten setter vi budskapet om tillit høyt, som også støtter opp om våre verdier. Det er ekstra gøy at vi har utsikt til TILLIT fra våre kontorer, sier daglig leder Tord Christensen i Signify Norway. 

TILLIT er et av tre kunstprosjekter plukket ut som del av konkurransene “Økern!”, og “Kunst i offentlige rom og byutvikling i Hovinbyen”, initiert av Oslo kommune. 

Les mer om følgende emner: