Lyssetter havvindpark i USA

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Lyssetter havvindpark i USA

Glamox har inngått en avtale med Bladt Industries i Danmark om å levere belysning til 176 overgangsstykker til vindturbiner på Coastal Virginia Offshore Wind (CVOW). Havvindparken, som eies og utvikles av Dominion Energy, ligger drøyt 43 kilometer utenfor kysten av Virginia Beach i USA. Anlegget blir også det største i sitt slag i landet.

Glamox skal levere 2 850 LED-armaturer til den største havvindparken i USA

Glamox skal levere 2 850 av de nye MIR G2 WOF LED-armaturene, som er spesialdesignet for marine og offshore vindrelaterte bruksområder. Disse blir montert på overgangsstykkenes utvendige plattform, portal, stiger og innsiden av strukturen.

– Belysningen må være energieffektiv og tåle krevende forhold. Derfor valgte vi et selskap med lang erfaring på maritim belysning, sier Mikkel Søndergaard, Senior Manager i Project Engineering i Bladt Industries.

– På 1980-tallet leverte vi belysning på olje- og gassrigger i Nordsjøen. Nå er vi i gang med havvindparker. Globalt vil det innen 2030 være rundt 720 slike faste og flytende anlegg, som produserer 250 GW ren elektrisitet. Mange av disse krever like mye belysning som en liten landsby, sier konsernsjef Astrid Simonsen Joos i Glamox.

– Når det gjelder vindkraft til havs har vi verdens mest omfattende portefølje på teknisk belysning. Dette gjelder både vindturbiner, omformerplattformer og fartøyene som trengs for å bygge og vedlikeholde dem.

Energi til 660 000 boliger

I full drift vil CVOW produsere 2,6 GW, som er nok til å forsyne 660 000 boliger med strøm. Havvindparken, som vil redusere CO2-utslipp tilsvarende å fjerne én million biler fra veien hvert år, skal være ferdig innen utgangen av 2026.

Les mer om følgende emner: