Mange bruker forbudte lysrør  

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Mange bruker forbudte lysrør  

I en ny undersøkelse YouGov har gjennomført for Boligmappa svarer 51 prosent av de spurte at de har lysstoffrør hjemme, i garasjen eller på hytta. 42 prosent visste at disse ble forbudt.

Kommunikasjonssjef Eirik Vigeland (t.v.) i Boligmappa og markedssjef Sven Arild Bransdal i El-Proffen venter et bytterush av LED-lysrør Foto: Jacob Kronen

– I februar i år ble det ikke tillatt å produsere og importere lysrør. Etter hvert som restlagrene forsvinner fra butikkene forbereder vi oss på et rush av byttejobber. For å dokumentere installasjonene samarbeider vi med Boligmappa, sier markedssjef Sven Arild Bransdal i elektrikerkjeden El-Proffen. 

– Vi gleder oss over at mer enn 5 000 elektrikere dokumenterer alt de gjør digitalt hos oss, sier kommunikasjonssjef Eirik Vigeland i Boligmappa.  

– For boligeiere er det viktig å huske at de aldri skal tukle med faste elektriske installasjoner. Dette er både ulovlig og farlig. Dessuten får de ikke den lovpålagte dokumentasjonen. Det betyr trøbbel ved salg eller når eltilsynet kommer på besøk.  

Ifølge undersøkelsen sier åtte av ti at det er viktig å ha dokumentasjon på håndverkerarbeid. Fem av ti sier pris er det viktigste. 

Reduserer strømforbruket 

– Det er bra at folk er mer opptatt av kvalitet enn pris når det gjelder håndverkerarbeid, særlig elinstallasjoner. Med å bruke fagfolk som dokumenterer unngår boligeiere både unødvendig risiko eller å måtte gjøre arbeidet på nytt, sier Bransdal.  

Ifølge undersøkelsen er mer enn hver fjerde nordmann ikke klar over å bytte til LED reduserer energiforbruket.   

Les mer om følgende emner: