Mer elbillading fra bygninger 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Mer elbillading fra bygninger 

Det globale markedet for e-mobilitet er ifølge Bloomberg NEF spådd å tidoble seg de neste ti-årene.

Laderen EVlink Pro AC er en del av den nye elbil-ladeløsningen EcoStruxure for eMobility til Schneider Electric

Innen 2030 vil rundt 70 prosent av elbil-ladingen skje i nærings-, og industribygg og borettslag. 

– Her har vi utviklet vår nye ladeløsning EcoStruxure for eMobility, som integrerer energistyring og energieffektivisering. Den tilbyr også et komplett nett-tilkoblet økosystem for eMobility, sier Siri Damsleth, ansvarlig for e-mobilitet i Schneider Electric Norge.  

– Sikkerhet, digitale kontrollsystemer og strømsparing har vært viktige elementer i utviklingsarbeidet. Løsningen omfatter laderen EVlink Pro AC, og laststyringssystemet EcoStruxure EV Charging Expert. Sistnevnte distribuerer tilgjengelig sanntidsstrøm i bygninger for å lade elbiler, unngå strømtopper i rushtiden og integrere fornybar energi. Den skybaserte driftsprogramvaren EcoStruxure EV Advisor, som gjør det mulig for partnere å sette i drift, fjernovervåke og kontrollere elbil-ladeinfrastrukturen, blir lansert senere i år. 

– EcoStruxure for eMobility kan integreres i bygg, som produserer og sparer energi med fornybare energikilder som en del av løsningen.  

– Norge, som har passert en halv million el-biler, er kommet lengst i verden når det gjelder bruk av el-kjøretøy. Den generelle elektrifiseringen av samfunnet kan på sikt sprenge strømnettet. Ladeanlegg må bygges og tilpasses bygget sin tilgjengelige effekt. Her tilbyr vi løsninger optimale løsninger. 

Mer effektiv strømbruk

– Energisituasjonen både i Norge og resten av Europa understreker nødvendigheten av å bruke strømmen mer effektivt. Samtidig som verden må frigjøre seg fra energiløsninger med store CO2-utslipp, fører elektrifiseringen til at behovet for elektrisitet øker. Dette presser frem behovet for en enda raskere utvikling av bedre løsninger. 

Les mer om følgende emner: