Mer oppladbare batterier

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Mer oppladbare batterier

– Vi sier «nei takk» til engangsbatterier. Innen 2030 skal minst 50 prosent av vår batteriproduksjon være oppladbare alternativer. Samtidig håper vi å inspirere konkurrentene til å gjøre det samme, sier General Manager Malin Torberntsson i GP Batteries.

Innen 2030 skal minst halvparten av batteriene til GP Batteries være oppladbare alternativer

– Engangsbatterier utgjør 98 prosent av alle husholdningsbatterier i Europa. Dette tilsvarer et årlig forbruk på omtrent 23 milliarder batterier.

– Norge har normert bruken av elbiler. Det er på tide å gjøre det samme med oppladbare husholdningsbatterier. For å få endring er det nødvendig med en samstemt retning, der bransjen tar et felles ansvar for både produksjon og kundereisen i butikken.
Tomme hyller

– Med en gjennomsnittlig levetid på fem år har oppladbare batterier både høy ytelse og holdbarhet. Ifølge en undersøkelse Kantar Sifo gjennomførte i 2020 ønsker nesten 71 prosent av den norske befolkningen å redusere bruken av engangsartikler. Til tross for dette er oppladbare batterier fortsatt i mindretall. Kundene vil handle mer ladbart om produktene var tilgjengelige i salgshyllene.

– Det første steget er å endre produksjonen, for deretter å synliggjøre alternativene både i butikk og e-handel.

– En stor felles transformasjon på batterier er nødvendig. Hvert år importeres mer enn 21 millioner engangsbatterier til Norge. Å erstatte disse med mer bærekraftige alternativer, kan gi store positive effekter.

Les mer om følgende emner: