Mer opptatt av design

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Mer opptatt av design

– Vi er godt fornøyde med deltakelsen på Eliaden 2022. Her var det mange elektrofagfolk som oppdaterte seg på våre produkter og løsninger, sier salgssjef Anwar Breiteig i Instell.

OPPGRADERING. - Med KNX RF-serien er det enkelt å oppgradere til smarthus, sier salgssjef Anwar Breiteig i Instell Foto: Sørlie Media

– Vi har deltatt på Eliaden mange ganger. Dette er en viktig markedsføringskanal for oss. Her møter vi eksisterende og potensielle kunder for å presentere produktene ansikt til ansikt. Dette har vi ventet på å få gjøre i to år. Derfor var det hyggelig å være tilbake på Eliaden. 

Økning i koronaårene

– Vi har kommet styrket gjennom koronaperioden. Med rekordomsetning det ene koronaåret, har vi siden Norge ble nedstengt i mars 2020 kjøpt et automatiseringsselskap og ansatt flere nye. Nå er vi mer enn 30 ansatte. Til tross for ettervirkninger av koronarestriksjonene og generelle problemer med vareleveranser, ser 2022 til å bli et nytt godt år. 

– Vi har også økt satsingen på vår automatiseringsavdeling. Her arbeider det åtte spesialister. 

– Vi opplever at elinstallatører og montører blir stadig mer opptatt av design. I år har vi fått mange spørsmål om dette. Her tilbyr vi kvalitetsprodukter fra tyske Jung og Theben. 

Bytter innmat

– Er smarthusløsninger standard i nye prosjekter? 

– I alle nye næringsbygg er dette standard. Her er det mye KNX og DALI. Også når det gjelder boliger er det stadig flere eiendomsutviklere som satser på smarthusteknologi. Vi har inntrykk av at boligkjøperne er mer oppdaterte på fordelene med denne teknologien enn før. 

På spørsmål om nye produkter trekker Breiteig frem KNX RF-serien. 

– Her blir innmaten i gamle bokser byttet for eksempelvis å styre lys, varme og persienner. Dette er en enkel måte å oppgradere til smarthus på. På denne måten får huseierne et KNX-anlegg uten å endre den konvensjonelle installasjonen. 

– Vi har også en løsning som fordeler strømforbruket etter strømprisen. Her skjer lastfordelingen med en Tibber-driver i en Elan-server. 

Les mer om følgende emner: