Mer opptatt av design

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Mer opptatt av design

– Det har vært en jevn strøm av besøkende på standen på Eliaden 2022. Spesielt i går var det mye elektrofagfolk som oppdaterte seg på våre produkter og løsninger. Vi er klare for enda mer besøk, sier salgssjef Anwar Breiteig i smarthus- og automatiseringsspesialisten Instell.

- Med KNX RF-serien er det enkelt å oppgradere til smarthus, sier salgssjef Anwar Breiteig i Instell Foto: Sørlie Media

– Vi har vært med på Eliaden mange ganger. Dette er en viktig markedsføringskanal for oss. Her både møter vi fagfolkene, og presenterer produktene ansikt til ansikt. Dette har vi ventet på å få gjøre de siste to årene. Derfor er det veldig hyggelig å være tilbake på Eliaden.

Vokst i korona-årene

– Vi har kommet styrket gjennom koronaperioden. Med rekordomsetning det ene koronaåret, har vi siden Norge ble nedstengt i mars 2020 kjøpt en automasjonsbedrift og ansatt flere nye. Nå har vi mer enn 30 ansatte. Til tross for ettervirkninger av koronarestriksjonene og generelle problemer med vareleveranser, ser 2022 til å bli et godt år for oss.

– Vi har også økt satsingen på vår automatiseringsavdeling, Her arbeider det åtte spesialister.

– Vi opplever at elinstallatører og montører blir stadig mer opptatt av design.  I år har vi fått mye spørsmål om dette. Her har vi kvalitetsprodukter fra tyske Jung og Theben.

Bytter innmat

– Er smarthusløsninger blitt standard i nye prosjekter?

– I alle nye næringsbygg er dette standard. Her er det mye KNX og DALI. Også når det gjelder boliger er det stadig flere eiendomsutviklere som tilbyr smarthusteknologi. Her har vi inntrykk av at boligkjøperne er mer oppdaterte på fordelene med denne teknologen enn før. På spørsmål om nye produkter trekker Breiteig frem KNX RF-serien.

– Her blir innmaten i gamle bokser byttet for eksempelvis å styre lys, varme og persienner. Dette er en enkel måte å oppgradere til smarthus på. Her får huseieren et KNX anlegg, uten å endre den konvensjonelle installasjonen.- Vi har også en løsning som fordeler strømforbruket etter strømprisen. Her skjer lastfordelingen med en Tibber-driver i en Elan-server.

Les mer om følgende emner: