Miljøsertifiserer ny flyplass i Bodø

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Miljøsertifiserer ny flyplass i Bodø

Norconsult leder arbeidet med å miljøsertifisere den nye flyplassen i Bodø. Dette skjer med Breeam (bygg) og Ceequal (anlegg).

Illustrasjon av nye Bodø Lufthavn

Avinor miljøsertifiserer den nye flyplassen i Bodø. Illustrasjon: Prosjekt ny lufthavn i Bodø

Prosjektet er et av de første i Norge som kombinerer de to miljøsertifiseringssystemene. Flyplassterminalen skal sertifiseres som Breeam Excellent. 

– Å se anleggs- og byggearbeidene i en større sammenheng gir muligheter til å ta tak i de miljømessige utfordringene med etableringen av bygningsmasse og banesystemer, samtidig som vi planlegger for en energieffektiv og miljøvennlig drift, sier prosjektdirektør Helge Albertsen i Avinor.

– For å øke bevisstheten om miljø og bærekraft må store, offentlige byggherrer gå foran og stille krav. Derfor er det svært positivt at Avinor bruke både Breeam- og Ceequal-sertifisering, sier Janicke P. Garmann, konserndirektør for bærekraft i Norconsult.

Den nye lufthavnen i Bodø skal frigjøre plass til byutvikling. I 2018 tildelte Avinor oppdraget med prosjekteringen av nye Bodø lufthavn til Norconsult, med underleverandørene LPO arkitekter og Archus arkitekter. 

Forprosjektet er i avslutningsfasen. Neste fase i prosjektet er detaljplanlegging.

Les mer om følgende emner: