Milliardinvestering i nytt datasenter

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Milliardinvestering i nytt datasenter

Google skal bygge et nytt datasenter i Skien for 600 millioner euro. Når anlegget er operativt i 2026, er det anslått at det vil driftes på mer enn 99 prosent karbonfri energi. Det blir også klargjort for gjenbruk av overskuddsvarme til nytte for lokalsamfunnet.

Norgessjef Tine Austvoll Jensen (t.v.) i Google og digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne O. Tung markerte byggingen av det nye datasenteret i Skien Foto: Matias Fosso

– Vi er stolte over at Google valgte oss som vertskap for satsingen i Norge. Etableringen er et viktig bidrag til vår region i form av styrket digital infrastruktur, nye arbeidsplasser og ny kompetanse og økt internasjonal synlighet, sier ordfører Marius Roheim Aarvold i Skien.

– Et datasenter er der internettet bor. I takt med at flere mennesker tar i bruk flere digitale verktøy, øker også behovet for en sikker og bærekraftig infrastruktur for å levere tjenestene som trengs. Byggingen av det nye datasenteret er et stolt øyeblikk for oss, sier norgessjef Tine Austvoll Jensen i Google.

Les mer om følgende emner: