Millionstøtte til lys med «evig liv»

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Millionstøtte til lys med «evig liv»

– Med prosjektet CircuLine skal vi utforske mulighetene til å produsere LED-lyskilder basert på 60-100 prosent resirkulert materiale, som plast og aluminium. sier adm. direktør Terje Lillemo i CTM Lyng.

- Vi skal produsere LED-lyskilder av resirkulert materiale, sier adm. direktør Terje Lillemo i CTM Lyng

– Disse skal igjen bli til nye produkter etter sin levetid. Her får vi 1 million kroner i støtte fra Handelens Miljøfond. De fleste lyskildene er produsert for å bli kastet når de slutter å virke. Dette passer dårlig i et bærekraftig tankesett. Vår ambisjon er å etablere en sirkulærøkonomisk forretningsmodell, som gjør det mulig å gjenbruke gamle lyskilder til produksjon av nye produkter. Her satser vi rundt 3,8 millioner kroner.

Håper flere blir inspirert

Kommunikasjonsrådgiver Hanne Hjelmungen Lorvik i Handelens Miljøfond sier at med å bruke resirkulert plast i lysprodukter kan CTM Lyng redusere plastbruken i elektrobransjen.- Vi håper flere produsenter lar seg inspirere til å gjøre det samme. Med midler fra våre medlemmer som betaler 1 krone per plastbærepose de kjøper eller selger i Norge, støtter vi tiltak som stimulerer overgangen til en sirkulær plastøkonomi, blant annet design av plastprodukter som kan gjenvinnes i dagens avfallssystem, eller utvikle lukkede kretsløp for konkrete produkter.

Les mer om følgende emner: