Møter etterspørsel med nye ansatte og lokaler i Bergen

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Møter etterspørsel med nye ansatte og lokaler i Bergen

Behovet for sikring av virksomhetskritisk infrastruktur er større enn aldri før. Blant selskapene som suser frem er Coromatic, som åpner nytt kontor i Bergen for å møte etterspørselen.

NØDKRAFT I VEKST: Administrerende direktør i Coromatic AS, Leif Lippestad, tok frem saksen for å markere åpningen av selskapets nye kontor i Bergen denne uken. Her med Terje Schults (til venstre) og Ingar Pettersen Foto: Coromatic

Det tidligere industri- og verftsområdet på Damsgård i Bergen vekkes til liv igjen med næringsliv og boliger i en blanding av nye og rehabiliterte bygg. Blant bedriftene som flytter inn er Coromatic, som er ledende leverandør i Norden av sikkerhetsløsninger for kritisk infrastruktur. Selskapets norske hovedkontor ligger på Kjeller, men er i stor vekst og ekspanderer nå med nye kontorer i vestlandshovedstaden.

– Til nå har vi hatt to ansatte i Bergen som har sittet i et kontorfellesskap i Laksevåg. Nå etablerer vi et komplett leveranseapparat innen sikring av kritisk infrastruktur, og utvider til syv ansatte, i tillegg til at vi planlegger for videre vekst også i 2024.

Det forteller Coromatic AS sin administrerende direktør, Leif Lippestad, som var tilstede og klippet den røde snoren i de nyoppussede lokalene denne uken. Kontoret, som ligger i Damsgårdsveien 61, det som tidligere var en bygning for Bergens gamle verftsindustri, er blant annet valgt ut fordi det enkelt lar seg utvide og skalere opp etter hvert som antallet ansatte vokser.

Offshore og maritim sektor sentralt

– Med fem nye ansatte på plass som vil utfylle de erfarne medarbeidere vi allerede har hatt med oss i lang tid i Bergen, bereder vi nå grunnen for en viktig satsning. Bergenskontoret besitter et sterkt fagmiljø innen feltet reservekraft, UPS (uninterrupted power supply, eller avbruddsfri strøm) og tilhørende servicetjenester, og består av prosjektledere, selgere og teknikere, forteller Lippestad.

Med 17 års bransjeerfaring fra UPS-systemer, er Ernst A. Huber utpekt som leder av den nye bergensavdelingen. Han takker Coromatics vestlandskunder for å muliggjøre satsningen, og legger til at regionen står sentralt i selskapets fremtidsperspektiver:

– Det er viktig for oss å være skikkelig tilstede i en by som Bergen og ikke minst Vestlandet som region. Maritim sektor og offshorebransjen er sentrale markeder for oss, og som vi merker at har behov for Coromatics løsninger innen sikring av kritisk infrastruktur.

Les mer om følgende emner: