Elektrobransjen møtes på Nelfos Teknologikonferanse

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Elektrobransjen møtes på Nelfos Teknologikonferanse

– Med Nelfos Teknologikonferanse 2023 skal vi løfte blikket, og se på fagområder som vil prege markedsutviklingen de neste årene, sier Nils-Erik Magnell, direktør marked, kompetanse og utvikling i Nelfo.

OPPDATERING 24/7. Rundt 2 100 elektrofagfolk bruker Elflix til faglig oppdatering når det passer

– På Plaza Hotell i Oslo i mai skal vi oppdatere elektrofagfolk fra hele Norge på blant annet standardisering, regelverk, smarthus, it-sikkerhet og solcelle- og batteri-installasjoner. Dette skal motivere deltakerne til å være nytenkende, slik at de kan forberede seg på det som kommer. Nelfo-konferansen blir årets viktigste møteplass for elbransjen.  

– Foredragsholderne er eksperter på sine områder. De vil bidra med konkret og nyttig kunnskap elinstallatører, faglige ansvarlige, saksbehandlere, prosjektledere, rådgivere, elektrofaglærere og andre som arbeider med elektroteknikk får bruk for i sitt daglige arbeid.  

– Selv om det faglige står i første rekke på Nelfos Teknologikonferanse, blir det også tid til erfaringsutveksling med bransjekolleger og mingling i messeområdet, der det er mer enn 30 utstillere. Denne muligheten til å oppdatere seg på teknologiutviklingen bør alle få med seg.  

Mer effektiv beregning

– Også Nelfo har stand. Her skal vi vise flere av våre medlemstilbud, som blant annet Febdok versjon 7. Dette er en omfattende oppgradering, med flere nye funksjoner. Samtidig er strukturen endret fra en modulbasert løsning til programpakkene Start, Pluss og Komplett.  

– Blant nye funksjoner er Scenario, CTS, UPS med bypass til annen fordeling, beregning av lysbue-energi, oversiktsdialog, egne dimensjoneringskriterier, dimensjonering uten begrensning og eksport til .CSV. Den nye versjonen vil gjøre beregningsarbeidet både enklere og mer effektivt.   

Drøyt 80 titler

– Elforlaget tilbyr mer enn 80 titler. En del av disse er nylig oppdaterte. Dette gjelder eksempelvis «Installasjonsguiden» som er det nye navnet på «Normguiden», «Montørhåndboka», «Boliginstallasjoner», «Sluttkontrollhåndboka» og «Strøm om bord». 

– Installasjonsguiden og Montørhåndboka er oppslagsverk som er spesielt tilpasset saksbehandlere, prosjektledere, faglig ansvarlige og montører.  

2 100 brukere

– Med Nelfo sin digitale kompetanseplattform Elflix kan elektrofagfolk oppdatere seg når det passer. Enten for å friske opp kunnskapen, gå inn på en leksjon for å løse et spesifikt problem eller lære noe nytt. Sammen med Videocation tilbyr Nelfo hundrevis av kurs på en rekke områder. Dette er en rimelig og svært effektiv måte å øke kunnskapsnivået på.  

– Vi arbeider kontinuerlig med å videreutvikle Elflix. I løpet av året kommer det nye kurs om FSE, sluttkontroll, it-sikkerhet, offentlige anskaffelser og ladeklare bygg. Her legger vi stor vekt på å kvalitetssikre innholdet, og bruke flinke kursledere med lang bransjeerfaring. Samtidig legger Videocation ut nye kurs. Her er det mye å hente for brukerne. 

– For mange er Elflix blitt et viktig kompetanseverktøy. Siden starten i slutten av 2021 er antall brukere økt til rundt 2 100. Nelfo-medlemmer som registrerer seg får gratis tilgang på grunnpakken. 

Nesten 1 900 medlemmer

Medlemsansvarlig Amila Šehić i Nelfo forteller at det spesielt gjennom koranapandemien kom mange nye medlemmer.  

– Dette nærmer seg nå 1 900. Spesielt gründer-medlemskapet med redusert kontingent er populært. 

– På Nelfos Teknologikonferanse skal vi fortelle om fordelene med å være medlem. Vi tilbyr blant annet Nelfo forsikring, tariff- og arbeidsgiverservice, advokathjelp, tilgang på faglige nettverk og rådgivning på en rekke områder. Nelfo driver også et målrettet næringspolitisk arbeid, der målsettingen er å bedre rammebetingelsene for medlemmene. Årets medlemsfordel er en digital gratispakke på NEK 399 og NEK 400.  

– Vårt forsikringstilbud gjelder blant annet byggsikkerhetsgaranti, bil, næringsbygg, bedrift, cybersikkerhet, yrkesskade og privat helseforsikring. Her er det mye å spare.  

– Vi har også avtaler om eksempelvis leasing av biler, kjøp av mobiler, arbeidsklær med gratis installatørmerke, fakturaoppfølging, rabatter på hotellrom, salgsverktøy som Elverdi og Aptly og utvikling av nettsider som er medlemmene sitt ansikt mot kundene.  

– Dessuten tilbyr vi veiledere på områder som batterier, solenergi og it-sikkerhet. Dette gjelder også dataverktøy som skal effektivisere og sikre HMS-arbeidet. Det lønner seg å være Nelfo-medlem.  

– Vi er klare til å møte bransjen på Nelfos Teknologikonferanse. 

Les mer om følgende emner: