Neste års happening

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Neste års happening

– Koronapandemien satte en stopper for Eliaden både i 2020 og 2021. Svært få av de påmeldte utstillerne har trukket seg. Dette betyr at 170 utstillere, som dekker et utstillingsareal på 10 000 m2, er klare for å møte elektrofagfolk fra hele landet på Norges Varemesse 31. mai-2. juni neste år, sier prosjektdirektør Svein Arnesen i Eliaden 2022.

ELEKTRIFISERER NORGE. - Elektrifisering er hovedtema for Eliaden neste år, sier prosjektdirektør Svein Arnesen, som planlegger for minst 20 000 besøkende

– Etter en ufrivillig pause på fire år gleder vi oss stort til å ønske elektrobransjen velkommen tilbake. Både antall utstillere og utstillingsareal er større enn på samme tidspunkt før siste Eliade.

– Elektrifisering går som en rød tråd gjennom arrangementet. Jeg regner med at dette også blir et sentralt tema på åpningsseminaret.

Etterlengtet

– Tilbakemeldinger tyder på at pandemien har skapt et stort behov blant Eliade-folket til å være mer sosiale. De vil møtes fysisk ansikt til ansikt. Ikke kun på nettet, slik svært mange har gjort i mer enn 1,5 år. Det skal vi sammen med Norges Varemesse legge forholdene til rette for. Neste år regner vi med at alle koronarestriksjonene er opphevet. Alt ligger dermed til rette for at dette blir årets happening.

– Vi tror også at Eliaden 2022 blir ekstra interessant fordi Elfack i Gøteborg ikke kjører fullt opplegg neste år. Dette venter de med til 2023.

– Vi setter full fart på gjennomføringen. Med 170 utstillere ligger vi godt foran skjema i forhold til siste Eliade. Målsettingen er å få enda flere utstillere enn i 2018, som endte på 230. Vi legger også opp til minst 20 000 besøkende.

Flere lysutstillere

Arnesen forteller at SG Armaturen har den største standen på nesten 300 m2.

– Eaton skal presentere sine produkter og tjenester på 200 m2. Sammen med Schneider Electric skal Elko gjøre det samme på 250 m2. Samtidig markerer Lyskomponenter 30 års jubileum på en stand på 160 m2.

– Det er også gledelig at Siemens etter mange år er tilbake som utstiller. Med en truck på et 200 m2 stort uteområde skal de vise sine lavspenningsprodukter.

På spørsmål om hvilket fagområde som har flest utstillere, svarer Eliade-sjefen elektroinstallasjon, fulgt av industriautomatisering.

– Etter en periode der mange av lysleverandørene ikke deltok på Eliaden, er denne trenden snudd. Belysning er det området som har vokst mest de siste årene. Det er samme utvikling på Eliaden 2022.

– Sammen med EFO er vi også i gang med å planlegge en egen grossiststand. Her er vi i kontakt med flere selskaper.

– Elektrifisering av transportnæringen er tema for et opplegg vi kjører sammen med Norsk Industri. Her blir det blant annet foredrag fra en stor scene, der vi skal prøve å få leverandører til bilindustrien til å besøke Eliaden.

Ny NEK 400

– Mange av de besøkende kommer på Eliaden både for å oppdatere seg på sine fagområder, og få kunnskap om nye. Dette følger vi opp med et omfattende seminarprogram. Her blir det samme løp som i 2018, da det ble gjennomført rundt 50 seminarer.

– Neste år kommer en ny versjon av NEK 400. Som vanlig skal Nelfo presentere den på daglige seminarer. Disse er svært populære, med flere hundre deltakere på hvert arrangement.

Direktesending fra standen

Arnesen forteller at Nelfo alltid har deltatt på Eliaden.

– Neste år stiller de for første gang ut i E-hallen. På 100 m2 skal de presentere sine produkter, løsninger og tjenester for medlemsbedriftene. Blant annet er det snakk om at Elektropodden skal ha direktesending fra standen.

Les mer om følgende emner: