Norges første batterifagskole

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Norges første batterifagskole

– En norsk batterifagskole er viktig for den langsiktige utviklingen av norsk batteriindustri, sier Tove Nilsen Ljungquist, konserndirektør for drift i Freyr Battery, om at det er tildelt midler til å starte en norsk pilot for fagskoleutdanning for batteriproduksjon.

Freyr Battery skal bygge batterifabrikker i Mo i Rana

Fagskolen er en modulbasert hybrid av nettstudier og samlinger.

– Vi trenger mange ansatte til våre fabrikker i Mo i Rana. Jeg oppfordrer kvalifiserte til å søke på batterifagskolen. For bachelor- og mastergradsstudier er blant annet fagene materialteknologi, kjemi, automasjon, kybernetikk, digital teknologi, energi og miljø svært relevante for batteriindustrien, sier Nilsen Ljungquist.

For de som har fagbrev og erfaring fra relevant industri, som eksempelvis prosessindustrien, har Fagskolen i Viken sammen med fagskolene i Nordland, Innlandet og Hordaland utviklet fagspesialisering for batteriindustrien i Norge.

Fra høsten i år kan studenter ta batterifagskolen, som har modulene industriell intelligens, logistikk og sporbarhet i produksjonen, batteriindustri og bærekraft, smart vedlikehold, elektrokjemi og materialteknikk for batterier og fleksibelt og digitalisert batteriproduksjon.

– Vi har deltatt i BATKomp, der vi sammen med andre norske selskaper, fagskoler, NHO, LO og Nordland fylkeskommune har samarbeidet for at denne piloten skulle bli mulig, sier HR-leder Lars Kvadsheim i Freyr.

Freyr Battery er i gang med byggingen av sin kundekvalifiseringsfabrikk, som blir den første av de planlagte batterifabrikkene i Mo i Rana. Her er det planlagt celleproduksjon i andre halvår i år. Deretter er det planlagt bygging av gigafabrikker for batteriproduksjon, der den første skal være i drift i 2023.

Les mer om følgende emner: