Norges hyggeligste elektriker gleder seg over å hjelpe 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Norges hyggeligste elektriker gleder seg over å hjelpe 

Mari Stormark Helland, som er ansatt i Teca på Stord, er kåret til Norges hyggeligste elektriker 2022. Juryen beskriver henne som dyktig, grundig og full av energi.

FORBILDE. Mari Stormark Helland er Norges hyggeligste elektriker. Hun brenner for å få flere kvinnelige elektrikere inn i bransjen Foto: David A. Lunde/Christian Bjønnessa

– Jeg elsker mestringsfølelsen yrket gir. Samtidig gleder jeg meg over å hjelpe folk, sier Stormark Helland, som også synliggjør elektrikerfaget via Montørjentene på sosiale medier.  

– Å få flere kvinnelige elektrikere inn i bransjen er noe jeg virkelig brenner for. 

Svart sikringsskap

– Jeg prøver alltid å være høflig, hyggelig, ikke undervurdere folk og ha respekt for at mange mener de kan noe om elektrisitet. På en ok måte forteller jeg dem at de ikke må eksperimentere med elektrisitet. Her er det et «must» å bruke fagfolk. 

– Jeg husker godt da jeg skulle montere overspenningsvern i sikringsskapet i forbindelse med en elbil-lader. I skapet var det helt svart. Sannsynligvis hadde lynet slått ned. Alt måtte skiftes. Huset kunne når som helst ha brent ned. Småbarnsfamilien som bodde der ante ingenting. De var naturligvis glade og lettet for at det ble fikset i tide. Jeg var like glad som dem. 

Stortrives

Stormark Helland tok utdannelsen i voksen alder. Etter fagprøven i 2019 har hun aldri sett seg tilbake. Hun stortrives som elektriker. 

– Det passer ikke for meg å sitte på et kontor. Som elektriker får jeg bevege meg hele dagen. Dessuten har jeg helt siden barneskolen vært opptatt av elektrisitet. Jeg glemte ikke at jeg fikk ros av læreren for å ha montert et støpsel helt riktig. 

– Det som motiverer meg er å være i utvikling hele tiden, og lære noe nytt. Dessuten liker jeg at ingen dager er like, og yte topp service ved å lytte til kundenes behov.  

Forbilde

Stormark Helland synes Norges hyggeligste håndverker er en flott måte å løfte frem flinke fagfolk på. 

–  Samtidig er det viktig å sette søkelyset på dyktige kvinner som vil lykkes like godt som menn. Om jeg kan være et forbilde for å få andre til å velge yrkesfag, er jeg veldig glad for det. 

Les mer om følgende emner: