Norges smarteste industribedrift 2022 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Norges smarteste industribedrift 2022 

Glencore Nikkelverk i Kristiansand er kåret til Norges smarteste industribedrift 2022. Det er niende gang på rad Norsk Industri og Siemens deler ut prisen.

Statssekretær Elisabeth Sæther overrekker prisen som Norges smarteste industribedrift 2022 til Glencore Nikkelverk

Med en årlig produksjonskapasitet på 94 000 tonn nikkel, 30 000 tonn kobber og 5 200 tonn kobolt, har selskapet etablert seg som en ledende aktør i bransjen. 

– Glencore Nikkelverk er en sterk bidragsyter til det grønne skiftet. Resultatet av forskning, utvikling og kontinuerlig nye forbedringsprosesser er en produktivitet som tåler norsk kostnadsnivå og en produksjon som har verden som marked, sier Torger Reve, juryleder og professor emeritus ved Handelshøyskolen BI. 

– Juryen er imponert over selskapet sine fremtidsplaner, der resirkulering av råvarer er ett av satsingsområdene. Selskapet er unik i hvordan de deler sin kompetanse med andre selskaper. De fremstår som en ledestjerne for prosessindustrien på Sørlandet. 

En viktig del av miljøstrategien til selskapet er å gjenvinne og gjenbruke spillvarme. Gjennom et samarbeid med Agder Energi Varme utnyttes spillvarme fra Glencore Nikkelverk i et fjernvarmeanlegg i Kristiansand.  

Enda smartere

– Vi er utrolig stolte over å bli kåret til Norges smarteste industribedrift. Vi arbeider systematisk for å bli mer effektive og øke kvaliteten på produktene våre, og resirkulere råvarer. Her er kontinuerlig videreutvikling avgjørende. Vi skal bli enda smartere og mer effektive, sier adm. direktør Nils Gunnar Gjelsten i Glencore Nikkelverk. 

Les mer om følgende emner: