Norges største ombrukssentral

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Norges største ombrukssentral

Statsbygg sitt telt på 4 500 m2 blir Norges største lager og handleplass for ­byggematerialer som skal brukes på nytt.

Gravemaskin på gjenvinningsanlegg

Large demolition crane claw dismantling a building.

Selskapet er en av mange aktører i byggenæringen som ser et klimapotensial i ombruk av byggematerialer. Eksempelvis brukes etasjeskiller fra det gamle regjeringskvartalet på nytt i den nye storbylegevakten i Oslo. 

Sammen med ombruksspesialisten Resirqel, Oslo kommune og Pådriv, et nettverk for bærekraftig byutvikling, starter Statsbygg Sirkulær Ressurssentral. Dette blir landets største lager og handleplass for materialer som skal brukes om igjen. 

– Ambisjonen er at dette skal bidra til sirkulær materialutnyttelse i alle større byggeprosjekter i Oslo. Samtidig skal prosjektet inspirere byer i hele landet til å finne lignende løsninger, sier Anders Fylling, direktør for Statsbygg sitt faglige ressurssenter. 

Sirkulær Ressurssentral skal etter planen tilby leie av lagerplass til aktører som vil bruke materialer om igjen, bistå med salg og på sikt tilby arealer for testing og bearbeiding av materialer. Målsettingen er også å øke kunnskapen om sirkulær materialforvaltning med kurs, konferanser og annen type formidling. 

Les mer om følgende emner: