Norsk ladestasjon-leveranse i Malaysia

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Norsk ladestasjon-leveranse i Malaysia

Norske Pixii har levert Malaysia sitt første energilagringsystem for elbil-ladestasjoner. Selskapet har også solgt ytterligere sju slike løsninger til ladeoperatøren EV Connection, som skal drive stasjonene i samarbeid med fornybarselskapet Gentari som er eid av det statlige energiselskapet Petronas.

Samferdselsminister Dato’ Sri Alexander Nanta Lingg (blå skjorte) åpnet det første energilagringsystemet for elbil-ladestasjoner i Malaysia

– Vi leverer systemer for overføring av energi fra strømnettet til batterier, og tilbake til strømnettet. Dette gir en nødvendig “boost” slik at ladestasjoner uten nok kapasitet fra nettet kan hurtiglade elbiler, sier adm. direktør Kenneth Bodahl i Pixii.

Installasjonene har en kapasitet på 300 kilowatt og en lagringskapasitet på 300 kilowattimer per system. Ladestasjonene utstyres også med solcellepaneler for å øke lokal strømproduksjon, og ytterligere dempe belastningen på nettet.

10 000 ladestasjoner

Målsettingen til Malaysia er 10 000 ladestasjoner i løpet av 2025. I dag er antallet drøyt 1 200. Myndighetene har også gjort tiltak for å hurtiggodkjenne nye stasjoner.

Brodahl forteller at energilagringssystemene til Pixiis er basert på produktet PixiiBox, som er en avansert kraftelektronikkmodul.

– Mer enn 90 prosent av salget vårt er utenfor Norge. De største markedene er Skandinavia, Baltikum og Europa. Vi har også levert løsninger i India og Australia. Omsetningen i første halvår i år var på 315 millioner kroner, som er nesten dobbelt så mye som i hele 2022.

Les mer om følgende emner: