Nøye med å oppdatere fagbøker

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Nøye med å oppdatere fagbøker

– Vi legger stor vekt på at våre mer enn 80 titler, blant annet 33 fagbøker, skal være oppdatert i henhold til gjeldende regelverk og teknologiutviklingen. Det gjør bøkene enda mer aktuelle og nyttige for brukerne, sier forlagssjef Synnøve Haram i Elforlaget.

NAVNESKIFTE. Elforlaget har revidert Normguiden for sjuende gang, samtidig som den bytter navn til Installasjonsguiden

– Eksempelvis er «Montørhåndboka», «Installasjonsguiden» som er det nye navnet på «Normguiden», «Boliginstallasjoner», «Strøm om bord» og «Sluttkontrollhåndboka» revidert.

– Vi er klar med den sjuende versjonen av Installasjonsguiden, som tidligere het Normguiden. Årsaken til navneskiftet er at Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) ikke lenger bruker normbegrepet. Nå er det standarder som gjelder.

Godt verktøy for prosjekterende
– Førsteutgaven av tidligere Normguiden, som skal gjenspeile rådende bransjeløsninger og – tolkninger av NEK 400, kom i 1999. Guiden blir oppdatert hver gang det kommer en ny versjon av NEK 400, som er hvert fjerde år. Forfatter av den nye Installasjonsguiden er Kjell Morten Halvorsen, med Just Erik Ormbostad som rådgiver. De har gjort en kjempejobb.

– Installasjonsguiden er en av våre mest populære bøker. Siden den går dypere inn i materien enn Montørhåndboka, er dette et godt verktøy for dem som skal prosjektere, installere og verifisere elektrotekniske anlegg. 

Skal fungerer trygt og godt
– Boliginstallasjoner er en annen populær bok. Den beskriver forutsetningene for at elektriske installasjoner i boliger skal oppfylle myndighetskrav. Dette skal sikre at elanlegget både er trygt å bruke, og fungerer på best mulig måte. Boken tar for seg fasene fra prosjektering og planlegging til dokumentasjon.

Snart båtsesong
–  Den nye utgaven av Strøm om bord passer bra med tanke på at båtsesongen er rett rundt hjørnet. Den beskriver forbruk og lading, gir råd og tips om hvordan strømanlegget med enkle grep kan forbedres, og hvilke utbedringer som skal overlates til fagfolk. 

– De siste årene har strømbruken til sjøs endret seg mye. At båtfolket vil ha det like behagelig som hjemme krever mye strøm. Her er det viktig å tenke på elsikkerheten. 

– Den nye utgaven følger opp utviklingen på batteristrøm-området, med et nytt kapittel om litium-ionbatterier. Boken er klar for salg i begynnelsen av april.

I fremste rekke
Haram fremhever at Elforlaget er størst på sitt område i Norge.

– Vi er opptatt av å lage kvalitetsprodukter, som gjør læringen mer spennende og tilpasset målgruppen. Dette gjør vi blant annet med flinke forfattere som har lang bransjeerfaring.

– I mange år har vi også satset på digital opplæring. Her ligger vi i fremste rekke. Denne posisjonen skal vi styrke. Våre nyeste titler er digitale. Blant annet er vi i gang med en ny håndbok om ekom.

Les mer om følgende emner: