NTNU Nyhavna offisielt åpnet 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

NTNU Nyhavna offisielt åpnet 

Samtidig som NTNU skal samles i en stor campus i sentrum av Trondheim har de også etablert seg i Nyhavna, som skal bli en helt ny bydel. Her er allerede den maritime forskningsinfrastrukturen til universitetet en viktig del av området.

Nyhavna blir en ny bydel i Trondheim, der NTNU er sterkt representert Foto: Kai T. Dragland/NTNU

I samarbeid med arkitektselskapet Etyde er NTNU i gang med å utvikle konseptet “Nyhavna 5”, som skal kombinere boliger, havnæring og andre funksjoner. NTNU Nyhavna omfatter blant annet Trondheim Maritime senter på 450 m2 fordelt på kontorer, kontorlandskap, møterom og elektronikklab, og NTNU Shore Control Lab. I sistnevnte arbeider 14 ansatte, stipendiater og masterstudenter med design av kontrollrom og førerløse fartøy.  

– I åpningsuken ble det gjennomført en internasjonal studentkonkurranse. Studentorganisasjonene som deltok lager alt fra dronefly til undervannsroboter, og hevder seg helt i verdenstoppen, sier Morten Breivik i studentorganisasjonen Njord.  

Selvstyrte ferger 

Vegg i vegg med Shore Control Lab ligger NTNU-spinoffen Zeabuz, som har spesialisert seg på kommersialisering av teknologien for selvstyrte ferger. Det første kommersielle fartøyet ble satt i drift i Stockholm i juni i år. 

Les mer om følgende emner: