Nullutslippskole i Trondheim

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Nullutslippskole i Trondheim

Veidekke Bygg Trøndelag har startet byggingen av nye Cissi Klein videregående skole på Falkenberg i Trondheim, som skal bli et nullutslippsbygg. Kontrakten med Trøndelag fylkeskommune er på 640 millioner kroner ekskl. mva.

Nye Cissi Klein videregående skole i Trondheim skal bli et nullutslippsbygg Illustrasjon: HUS arkitekter

Bygget får en fullskala flerbrukshall, et stort auditorium, sykkelkjeller og uteareal både på bakken og taket. Kapasiteten kan med få justeringer økes fra 700 til 900 elever. Med en fleksibel ombrukbar bygningskropp skal planløsning og funksjon enkelt kunne endres. 

Klimautslippet skal være 45 prosent av et referansebygg. For å få til dette skal det blant annet brukes lavkarbon betong. Et annet tiltak er ombruk av materialer. På fasaden skal det eksempelvis brukes 100 år gammel teglsten fra margarinfabrikken på Buran.   

– Vi har høye klimaambisjoner. Sammen med Veidekke har vi utviklet et bygg designet for fremtidig ombruk, med betydelig bruk av eksisterende byggematerialer. Dessuten skal det produsere like mye energi som det bruker, sier bygge- og eiendomssjef Rune Venås i Trøndelag fylkes­kommune. 

Les mer om følgende emner: