Ny bydel med smarthusboliger

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Ny bydel med smarthusboliger

I prosjektet Fløylia i Tromsø skal Barlindhaug Eiendom, Miliarium Bolig og Mælen Holding bygge 700 smarthusklare boliger.

700 SMARTBOLIGER. I Tromsø er byggingen av 700 nye boliger med smarthusteknologi i gang

– Her skal vi skape en ny moderne bydel med lekeplasser, nærbutikk, treningssenter og gode nabolag. Arbeidet med å bygge både infrastruktur og boliger er i gang. Alle de 88 boligene i byggetrinn 1 og 2 er solgt. Det samme gjelder 14 av 20 boliger i trinn 3, sier daglig leder Kjetil Paulsen i Fløylia. 

– Vi er opptatt av å bygge fremtidsrettet. Derfor er trådløs smarthusteknologi fra Eaton en del av den faste installasjonen. Det betyr eksempelvis at lys og varme styres trådløst. Samtidig er det enkelt for boligeierne å oppgradere med flere funksjoner. Veien til et fullverdig teknologi-hjem, der alt kan styres med mobil, nettbrett eller tale, er kort. 

– I dag har boligkjøpere andre teknologiske behov. Mange tenker nok at dette gjelder særlig yngre mennesker. Samtidig ønsker flere eldre å bo lenger i sin egen bolig. Her er det viktig å klargjøre for teknologiske hjelpemidler, som forenkler hverdagen. 

Flere burde bygge smarthus-klare boliger

Adm. direktør Jon Helsingeng i Eaton Norge mener at alle nye boligprosjekter bør klargjøres for smarthus-oppgraderinger. 

– Teknologien tar elinstallasjonene til et nytt nivå. Boligeiere får en mer fremtidsrettet bolig med bedre komfort, mens utbyggere kan bygge raskere og minimere avfall på byggeplassen. 

– Avfallet reduseres fordi det ikke er nødvendig å borre hull i fliser og vegger til føringsveier for kabler og veggbokser. Lys- og varmebrytere, som er ferdig programmert, festes enkelt med dobbeltsidig teip. Det betyr også at boligeierne kan innrede boligene slik de ønsker, uten å ta hensyn til fastmonterte brytere. 

Les mer om følgende emner: