Nye elbil-ladere 

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Nye elbil-ladere 

– Data og analyser fra 60 millioner ladeøkter og innspill fra partnere, elektrikere og sluttbrukere har vært viktige elementer i utviklingen av våre nye elbil-ladere, sier produktsjef Caroline Vorpenes i Easee.

Charge Lite er en av tre nye elbil-ladere fra Easee

– Charge Lite, som allerede er i salg, passer best for husstander med én til to elbiler. Den tåler både regn, vind og snø, er enkel å montere og støtter én og tre faser.  Siden laderen er bakoverkompatibel med alle eksisterende Easee-produkter passer den i de gamle bakplatene, og kan bruke tilleggsutstyr som Easee Equalizer.

Sistnevnte gir full dynamisk last- og fasebalansering. Det betyr at ladeboksen vet hvor mye strøm som blir brukt av andre apparater i huset, og justerer ladehastigheten etter hvor mye kraft som er tilgjengelig.  Equalizer kan også instruere Charge Lite om å kun lade med solstrøm. Med Bluetooth kan brukerne blant annet starte og stoppe lading, sjekke ladehastighet og låse/låse opp ladekabelen uten å være tilkoblet internett. Charge Lite har en øvre ladeeffekt på 11 kW på tre faser, og 7,4 kW på én fase.  Vorpenes  forteller at om kort tid blir Charge Lite etterfølgt av Charge Core og Charge Max, som er kraftigere og har mer funksjonalitet enn førstnevnte.   – Blant annet kan flere biler kobles på samme kurs, som gjør at de eksempelvis passer i leilighetsblokker og på arbeidsplasser.  – Charge Core, som kommer på markedet i fjerde kvartal i år, har en øvre ladeeffekt på 22 kW. Charge Max, som er like kraftig som Core og MID-sertifisert, skal være i salg i første kvartal 2024. 

Les mer om følgende emner: