Nye t-banetog til Fornebubanen

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Nye t-banetog til Fornebubanen

Det første av 20 nye t-banetog til Fornebubanen kommer etter planen til Oslo for prøvekjøring i 2026.

Fornebu t-banestasjon skal etter planen åpne i 2027 Illustrasjon: Zaha Hadid Architects/A-lab

– T-banen, som er ryggraden i kollektivtrafikken i Oslo, frakter årlig rundt 120 millioner reisende. Innkjøpet av nye t-banevogner er en viktig del av satsingen på kollektivtransporten, sier Sirin Stav, byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune.

Arbeidet med å kjøpe nye tog startet høsten 2020. Innkjøpet ble vedtatt av bystyret 16. februar i år. Dermed kan anbudskonkurransen settes i gang.

Vedtaket gir rom for å kjøpe 20 vognsett med tre vogner, med mulighet for å utvide bestillingen til 29 om finansiering kommer på plass i vårens reforhandling av Oslopakke 3.

I avtalen er det også lagt til en opsjon på å kjøpe ytterligere 80 vognsett, som skal dekke fremtidige behov for oppgraderinger og utskiftinger av t-baneparken.

– Vi er glade for at bystyret prioriterer fortsatt vekst for t-banen, med nye, moderne vognsett til åpningen av Fornebubanen. Dette gjør at vi kan levere mer kapasitet og enda høyere kvalitet. Samtidig bidrar vi til en mer bærekraftig byutvikling, sier konsernsjef Cato Hellesjø i Sporveien.

Fornebubanen skal etter planen åpne i 2027.

Les mer om følgende emner: