Nye tekniske studier er populære

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Nye tekniske studier er populære

NTNU sitt nye bachelorstudium «Elektrifisering og digitalisering» er populært. Dette gjelder også «Automatisering og intelligente systemer» og bærekraftstudiet.

Nye tekniske fag er populære hos søkere til høyere utdanning Foto: Laila Sandvold Macdonald

Søkingen til NTNU sine teknologistudier holder seg på samme nivå som i fjor. I år søkte totalt 154 088 personer seg til høyere utdanning via Samordna opptak. 25 699 av disse har NTNU som førstevalg. Gjøvik og Ålesund har satt nye søkerrekorder i år, med henholdsvis 3 196 og 1 596 primærsøkere hver. Det gir en økning på 22 prosent i Gjøvik og fem prosent i Ålesund.

For andre år på rad er det en tydelig økning i gruppen søkere over 30 år. Prorektor Marit Reitan mener dette trolig har sammenheng med pandemien.

Tverrfaglige studier populære Også UiB melder om god søking til tekniske fag. Her var det 400 søkere til 55 studieplasser ved bachelorstudiene «Kunstig intelligens» og «Sivilingeniørstudium i informasjonsteknologi og økonomi».

– Vi har lagt vekt på å utvikle tverrfaglige studier, som kan styrke arbeidet med digitaliseringen i samfunnet. Det siste året har også vist hvor avhengige samfunnet er av digitale verktøy, sier viserektor Oddrun Samda for utdanning.

Les mer om følgende emner: