Nytt kontorbygg på nesten 50 000 m2

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Nytt kontorbygg på nesten 50 000 m2

På oppdrag for KLP Eiendom skal NCC bygge Teknostallen i Trondheim.

KLP Eiendom oppfører et nytt kontorbygg på nesten 50 000 m2 i Trondheim Illustrasjon: Pir II/NCC

Prislappen på det 47 250 m2 store kontorbygget, som er planlagt ferdigstilt i september 2025, er på rundt 900 millioner kroner. I en samspillfase har KLP, PIR II og NCC utviklet et konsept og løsninger for bygningen.

– Dette er et spesielt prosjekt. Her skal vi bygge åpne moderne lokaler med fantastiske fellesarealer. Blant annet blir det en stor innendørs tropisk hage og Norges flotteste takterrasse. Teknostallen er vårt største prosjekt noen gang, sier prosjektleder Lasse Volden i KLP Eiendom.

Roger Nygård, som leder NCC sin byggevirksomhet i Norge, fremhever at dette blir et av Norges mest spennende og fremtidsrettede kontorbygg.- Her får brukerne gode arbeidsplasser og arenaer, der de kan møtes og samhandle.

Well PlatinumTeknostallen skal sertifiseres til Well Platinum, som er det høyeste nivået i denne standarden. Kontorbygget, som blir et av de første i Norge som sertifiseres på dette nivået, skal også sertifiseres til Breeam Excellent.

NCC skal tilrettelegge for ombruk av bygningsmaterialer fra eksisterende bygningsmasse. Bygningen skal ha energiklasse A og bruke lavkarbonklasse A på betong.

Bærekraftige løsninger har vært avgjørende for valg av materialer og byggemetoder. På taket blir det eksempelvis et område for urbant landbruk, og rekreasjonsområde med blant annet løpebane.
Teknostallen skal også knytte sammen de øvrige byggene, og ute- og rekreasjonsområdene i området.

Les mer om følgende emner: