Nytt landemerke i Oslo

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Nytt landemerke i Oslo

– Vi har startet byggingen av Vertikal Nydalen, som blir det nye landemerket i Nydalen i Oslo. Her blir en parkeringsplass erstattet av et spektakulært miljøbygg tegnet av Snøhetta, og et torg som vil gi mer liv i bydelen. I de to tårnene blir det både restaurant med uteservering, utleielokaler og leiligheter. Ambisjonen med dette prosjektet er å gjøre Nydalen sentrum bilfritt, sier adm. direktør Øystein F. Thorup i Avantor.

Vertikal Nydalen består av to tårn. Ett på 18 og ett på sju etasjer. Begge tårnene får grønne takterrasser, der beboerne kan samles og nyte utsikten over Oslo Illustrasjon: Snøhetta/MIR

Bygget skal bruke nyskapende miljøteknologi, blant annet naturlig klimatisering. Prosjektet er et av Futurebuilt sine forbildeprosjekter. Målsettingen er et energiforbruk på nær nullnivå og halvert CO2-utslipp.

Thorup fremhever at Avantor er svært opptatt av miljø.

– Våre høye miljøambisjoner er konkretisert i en miljøstrategi, der FN sine bærekraftmål er sentrale.

Ambisiøst klimaprosjekt

Det er Skanska som skal bygge Vertikal Nydalen.

– De skyhøye klima- og miljøambisjonene, kombinert med den spektakulære arkitekturen, gjør at bygget blir et landemerke i Oslo. Dette er et av de mest klimaambisiøse prosjektene som er bygget i hovedstaden, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for byggevirksomheten i Skanska Norge.

Vertikal Nydalen skal være ferdig våren 2023.

Les mer om følgende emner: