Økt interesse for alternative boligkjøpsmodeller

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Økt interesse for alternative boligkjøpsmodeller

– 40 prosent av alle nye leiligheter vi har solgt de siste månedene er kjøpt med alternative boligkjøpsmodeller. Det senker terskelen til boligmarkedet, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

- Vi legger forholdene til rette for at flere kan kjøpe sin egen leilighet, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos Foto: Trygve Indrelid Bildet er tatt 14. februar 2020 på Ulven i Oslo. Fotograf: Trygve Indrelid

– Vi har trappet opp denne satsingen kraftig. De neste fem årene er ambisjonen å tilby medlemmene minst 8 500 slike boliger. I år er målsettingen å selge mer enn 2 000 leiligheter med Deleie og Bostart. De fleste av dem i Oslo-området. Dette er tre ganger så mye som i fjor.  

– I mars og april i år solgte vi 295 nye leiligheter. 95 av dem med Deleie og 25 med Bostart. Et flertall av kjøperne, spesielt de som har valgt Deleie-modellen, er førstegangskjøpere.

Halvert egenkapital

Ingjerd Sælid Gilhus, leder for boligkjøpsmodeller i Obos, sier at det er et stort behov for nye måter å kjøpe boliger på.

– I Oslo og andre pressområder er boligprisene så høye at fast jobb og vanlig inntekt ofte ikke er nok til å kjøpe en leilighet alene. Den største utfordringen for mange er å spare opp nok egenkapital. Dette gjør ordningen Deleie spesielt aktuell for mange.

– Med Deleie kjøper folk halvparten av leiligheten. Det halverer behovet for egenkapital og lån. For resten betales et beløp tilsvarende markedsleie for Obos sin andel av boligen.    

Les mer om følgende emner: