Økt satsing på helseteknologi  

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Økt satsing på helseteknologi  

Sammen skal Telenor og Health2B ta nye steg for å digitalisere helsesektoren. Samarbeidet skal bidra til raskere og enklere teknologiutvikling for sykehus, kommuner, helsepersonell og pasienter.

ØKT DIGITALISERINGSFART. Telenor og Health2B skal få fart på digitaliseringen av helsesektoren i Norge

Health2B er en ny helsearena for offentlig og privat helsesamarbeid, som arbeider for å øke farten på testing og innføring av gode og effektive helseløsninger. Den er etablert av Oslo universitetssykehus, Forskningsparken og Norway Health Tech.  

– I mange år har vi vært opptatt av å utvikle teknologi som gir verdi til helse- og omsorgssektoren. Derfor passer Health2B oss svært bra. Dette gir handlingsrom til å fortsette å levere digitale løsninger raskere i samarbeid med helseaktørene, sier adm. direktør Birgitte Engebretsen i Telenor Norge.  

Flere eldre

– Helsesektoren vet best hvilke behov som skal dekkes. Vår rolle er å bidra med å forenkle og digitalisere oppgaver, slik at kloke hoder og varme hender kan være på de riktige plassene. Særlig når det blir flere eldre, må næringsliv og det offentlige skape løsninger sammen.  

Ifølge Statistisk sentralbyrå vil det i 2030 for første gang i Norge være flere over 65 år enn barn og unge i aldersgruppen 0-19 år.  

5G til Helse-Norge

Engebretsen forteller at Telenor samler interne miljøer for å sikre best mulig gjennomføringskraft. 

– Blant annet har forskningsavde­­lingen vår og vårt e-helseselskap Tellu sentrale roller i utviklingen av helsesatsingen. 

– Vi er i gang med å bygge innendørs 5G-dekning til Helse Sør-Øst og andre helseregioner. Ambisjonen er å bruke hele verktøykassen på 5G, kunstig intelligens, sikkerhet og e-helse for å revolusjonere bruken av helsedata mellom sykehus, kommuner og hjemmet. Kort sagt skape fremtidens helsetjeneste sammen med sektoren og Oslo universitetssykehus.  

Samfunnsansvar

Siden etableringen i fjor høst har Health2B etablert seg som en helsearena og offentlig-privat møteplass.  

– Sammen med våre partnere skal vi få opp farten på testing og utvikling av nye løsninger og skalering av helse­industrien. Vi må øke tempoet, og bruke mer og riktig teknologi for å ivareta helse­forpliktelsene i Norge. Helsevesenet er avhengig av samarbeid mellom ulike samfunns­aktører. Telenor er en viktig drivkraft i dette arbeidet, sier Christian Skattum og Lena Nymo Helli. De er henholdsvis innovasjonsdirektør i Oslo universitets­sykehus og daglig leder i helseklyngen Norway Health Tech, som er to av initiativtakerne til Health2B. 

Les mer om følgende emner: