Omsetning på fire milliarder

Forside

Elmagasinet.no,mobil-logo i toppen
Søk Personvern og informasjonskapsler Ansvarlig redaktør

Omsetning på fire milliarder

– I fjor fikk vi en omsetning på knapt fire milliarder kroner. Dette er 4,5 prosent mer enn i 2021. Serviceområdet, som utgjør tre fjerdedeler av omsetningen, fikk en sterk vekst og et godt resultat, sier Knut Gaaserud, sjef for Caverion i Norge.

- Våre energiteam har mye å gjøre. Det er mulig å redusere energiforbruket på eksisterende bygg med inntil 40 prosent, sier Knut Gaaserud, sjef for Caverion i Norge

– Samtidig økte ordrereserven mot slutten av året. Det er særlig økende etterspørsel etter energistyring og -effektivisering. 

– Vi regner også med at EU-taksonomien og andre myndighetsreguleringer i stadig sterkere grad skal styre nybygg- og rehabiliteringsmarkedet. Her er Caverion godt posisjonert. 

– For tiden har energiteamene våre mye å gjøre. Det er mulig å redusere energiforbruket på eksisterende bygg med inntil 40 prosent. Med dagens energikostnader er nedbetalingstiden på slike investeringer kraftig redusert. 

– Også når det gjelder installasjon, drift og vedlikehold av ladestasjoner for elbiler har vi hatt kraftig vekst. Samtidig har vi ambisjoner om å ta en større del av det profesjonelle markedet for solenergi. Her er vi i gang med å bygge kompetanse, og utvikle en strategi. 

Globalt fikk Caverion i fjor en omsetning på 25,7 milliarder kroner, som er 9,9 prosent mer enn i 2021. I samme periode økte ordrereserven fra 1,16 til 1,9 milliarder euro. 

Konsernet med nesten 14 500 ansatte har virksomhet i ti europeiske land. Norge står for 16 prosent både av omsetningen og antall ansatte. I fjor kjøpte Caverion 12 selskaper. To av disse i Norge. 

Les mer om følgende emner: